Nincs engedélyezve a javascript.

Az erő legyen veled! – Ha Star Wars rajongó vagy, ezeket a könyveket imádni fogod

b24_blogcikkek_600x400_jpeg_19.jpg

Vannak történetek, amelyek generációkat kötnek össze. A Star Wars sorozat pontosan ilyen: népszerűsége évtizedek óta töretlen, rajongói között idősek, fiatalok egyaránt megtalálhatók, akik nem restelltek még saját ünnepnapot is szentelni kedvencüknek. Ünnepeljük együtt a Book24 Csillagok Háborúja könyvek kínálatával a nemzetközi SW napot!


A Csillagok háborúja egy örök történet, amelyhez könnyű kapcsolódni, cselekménye, mondanivalója még évtizedekkel az első rész bemutatása után is magával ragadó, érdekes, izgalmas, tanulságos.

Az erő legyen veled!

Az első filmet 1977-ben mutatták be Csillagok háborúja címen, amelyet 4 évvel később átneveztek Egy új remény-re. A mozifilm igen rövid idő alatt igazi klasszikussá vált, amely számos más filmre, sci-fi műre hatással volt. Az eredeti sorozat 3 részből állt, ehhez készült a későbbiekben egy előzmény trilógia, a Jedi visszatér rész után pedig egy másik trilógia vette kezdetét Az ébredő erő címen. Így bővült 9 részesre a SW-saga.

A Star Wars-sorozat - illetve azóta már márka – népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2015-ben a brand értékét 42 milliárd dollárra becsülték.

A Star Wars-nap

A nemzetközi Star Wars-napot minden év május 4-én tartják a sorozat rajongói. A dátum alapja egy angol szójáték.

A filmek kultikus mondatát (az „Erő legyen veled!”, amely angolul úgy hangzik, hogy „May the force be with you!”) könnyen „May the forth be with you!”-nak lehet mondani, érteni, ami annyit tesz: „Május negyedike legyen veled!”. Innen hát a dátum.

A szójáték az eredeti első rész bemutatója után 2 évvel lett ismertté egy teljesen más összefüggésben. Az Egyesült Királyság első női miniszterelnökét, Margaret Thatchert köszöntötte ezzel a mondattal pártja a megválasztása alkalmából. Innen pedig már csak egy ugrás volt a csillagok világa.

Legjobb Star Wars könyvek kicsiknek, nagyoknak

Könyvválogatásunkba olyan köteteket választottunk, amelyek elsősorban a fiatalabb korosztályokat szólítják meg, hogy bár ők már évtizedekkel az első részek elkészülte után születtek, ne maradjanak ki a csillagok vonzásából és megtapasztalhassák az Erőt.

A Lego Star Wars – Han Solo – Lázadó vagy hős? című könyv őrült kalandra hív az Ezeréves Sólyom pilótájával. A vicces képregény és a rejtvények mellett a kreatív foglalkoztatóban 2 minifigura is található. Intergalaktikus küldetésre fel!

Lego Star Wars - Han Solo - Lázadó vagy hős?

Lego Star Wars - Han Solo - Lázadó vagy hős?

Ajándék Han Solo és Mynock minifigurával!

Móra Könyvkiadó, 2022.
Lego Star Wars

A Star Wars – Szereplők nagykönyve című kiadványból több mint 275 Csillagok háborúja szereplőt ismerhetünk meg közelebbről. A könyv nemcsak a kedvenc hősökről, pozitív szereplőkről mesél el mindent részletesen, hanem fellebbenti a fátylat a gonoszokról és a droidokról is. A karakterek bemutatása mellett olyan kérdésekre is válaszokat kaphatunk, mint például: ki kaparintotta meg az első Halálcsillag terveit, melyik droidból lett fejvadász, illetve kik csatáztak a klónok háborújában.

Star Wars - Szereplők nagykönyve - Frissített és bővített kiadás

Star Wars - Szereplők nagykönyve - Frissített és bővített kiadás

Kolibri Kiadó, 2022.

A The Mandalorian – Regény című kötet a Birodalom széthullása utáni időben játszódik, amikor is feltűnik a színen egy magányos fejvadász, aki a galaxis külső peremén járja az útját. Amikor az egyik megbízatása során kiderül, hogy a célpontja nem más, mint egy apró gyermek, a mandalóri szembeszegül megbízójával és új célt tűz ki maga elé: mindenáron megvédeni a Gyermeket.

The Mandalorian - Regény

The Mandalorian - Regény

Kolibri Kiadó, 2022.12.03.

Utolsó ajánlatunk a Star Wars – Zsivány Egyes – Titkos küldetés című könyv. Ebben az izgalmas történetben a kezdő olvasók a Zsivány Egyes legénységét kísérhetik el halált megvető bátorságot feltételező küldetésükre, amikor is megpróbálják útját állni, hogy a Birodalom bevesse legújabb fegyverét. A kiadvány nemcsak a történetével bilincseli le az ifjú olvasókat, hanem a sztorit kísérő információk és játékos tesztkérdések is hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek átadhassák magukat az olvasás szeretetének.

Star War - Zsivány Egyes – Titkos küldetés

Star War - Zsivány Egyes – Titkos küldetés

Jason Fry
Kolibri Kiadó, 2016.
Star Wars