Nincs engedélyezve a javascript.
Aradia, avagy A boszorkányok evangéliuma
23.png
23.png

Aradia, avagy A boszorkányok evangéliuma

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
2 150 Ft
Borító ár:
2 500 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
1 825 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Az Aradia, avagy a Boszorkányok Evangéliuma a toscana-i "vecchia religione", régi vallás legendáit és varázslatait foglalja magába. Gyűjtője, C. G. Leland képzett néprajzkutató, és a legendák világában kiválóan otthon van, ugyanakkor mentes mindazon álszent miszticizmustól, mely ...
Leírás
Raktári kód:
126223
ISBN:
9789639231870
EAN:
9789639231870
Megjelenés:
2005.
Kötésmód:
puhatáblás ragasztott
Oldalszám:
172
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
160
Az Aradia, avagy a Boszorkányok Evangéliuma a toscana-i "vecchia religione", régi vallás legendáit és varázslatait foglalja magába. Gyűjtője, C. G. Leland képzett néprajzkutató, és a legendák világában kiválóan otthon van, ugyanakkor mentes mindazon álszent miszticizmustól, mely a New Age felbukkanásával ragályként terjedt el az "ezoterikus" írók körében.
E mű jelentős részét egy Maddalena nevű strega (itáliai "boszorkány") gyűjtötte össze, ő küldte el Lelandnak. Csodálatos legendákat rejt a szöveg. Egy teremtésmítosszal kezdődik: Diana, a sötétség kiválasztja magából a Fényt, Lucifert, majd újra egyesülni akar vele, de a Fény menekül a Sötétség elől, így lettek a nappalok és éjszakák. Történet történetet követ, és az ember lassan megérti Leland lelkesedését a téma iránt - az ősi korok hangulata lengi be az egész művet. A mítoszokba eredeti, ősi varázsszövegek vannak szőve, így egyaránt élvezetes olvasmányélmény az ezoterikus művészetek tanulmányozóinak, és a legendák rajongóinak.
Vélemények