Nincs engedélyezve a javascript.
A választás: globális dominancia vagy globális vezető szerep

A választás: globális dominancia vagy globális vezető szerep

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
3 762 Ft
Borító ár:
4 950 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 455 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Az Amerikai Egyesült Államok a kétpólusú világrend felbomlását követően válaszúthoz érkezett a világban betöltött szerepét illetően. A választás azóta is időről időre aktuális: az ország globális hegemónként vagy globális vezetőként viselkedjék-e.
Leírás
Raktári kód:
214431
EAN:
9786155559914
Megjelenés:
2023.06.07.
Oldalszám:
435
Méret [mm]:
124 x 183 x
Nyelv:
magyar
Az Amerikai Egyesült Államok a kétpólusú világrend felbomlását követően válaszúthoz érkezett a világban betöltött szerepét illetően. A választás azóta is időről időre aktuális: az ország globális hegemónként vagy globális vezetőként viselkedjék-e. Ennek az önmagáról alkotott képnek, nemzeti víziónak már csak azért is kiemelt jelentősége van, mert az nemcsak az USA külpolitikájára, hanem a globális biztonságra, az amerikai nemzetbiztonságra és a belső társadalmi folyamatokra is kihat. Valamennyi elnöknek határozott – és ideális esetben adminisztrációkon átívelő – elképzeléssel szükséges rendelkeznie arról, hogy Amerikának hogyan kell fellépnie ahhoz, hogy békét és stabilitást biztosíthasson a világban.

A 2017-ben elhunyt Zbigniew Brzezinski, az egyik legismertebb amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó, külpolitikai szakértő és geostratéga, ahogy évtizedeken át következetesen, A választásban is amellett érvel, hogy az Egyesült Államoknak vissza kell vennie a globális vezető szerepet ahhoz, hogy rendet tudjon tenni a világban. A szerző felvázolja, hogy ennek érdekében milyen politikát érdemes folytatni Európával, a Közel-Kelettel, az iszlám világgal és Ázsiával szemben, emellett elemzi a globalizációt, az amerikai kulturális imperializmust, a bevándorlást és annak reformra szoruló szabályozását, valamint a multikulturalizmust is. Brzezinski alapos áttekintést nyújt az olvasó számára a világ problémáiról, miközben felvázolja az általa lehetségesnek vélt megoldásokat.
Vélemények