Nincs engedélyezve a javascript.
Karácsony a Roxfortban
Kismackó segít a Mikulásnak
A mi Dózsánk

A mi Dózsánk
Mentünk, láttunk, hazajönnénk

Sorozat:

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
2 249 Ft
Borító ár:
2 499 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 249 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Négy iskolás, egy töritanár meg egy vizsla. Mit keresnek ők valamennyien 1514-ben? És ráadásul Kinizsi Pál feliratú pólóban. (A vizslát kivéve.) A kis csapatnak feltétlenül beszélnie kell Dózsa Györggyel, mielőtt még visszaindulnak a jövőbe.
Kedvencnek jelölöm
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető
Leírás
Raktári kód:
170528
ISBN:
9789634861591
EAN:
9789634861591
Megjelenés:
2018.
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
256
Nyelv:
magyar

Négy iskolás, egy töritanár meg egy vizsla. Mit keresnek ők valamennyien 1514-ben? És ráadásul Kinizsi Pál feliratú pólóban. (A vizslát kivéve.) A kis csapatnak feltétlenül beszélnie kell Dózsa Györggyel, mielőtt még visszaindulnak a jövőbe. Kezdetét veszi az utazás Temesvárra, amely bővelkedik kalandokban: többek közt összefutnak a gonosz Jumurdzsákkal (aki még nem félszemű) és a gyermek Dobó Istvánnal, a későbbi egri várkapitánnyal.


Számos kalamajkába keverednek, néha csak hajszálon múlik az életük. Egyre gyakrabban jut eszükbe: vajon megváltoztathatják a történelmet? Elkerülhető a magyar történelem egyik legvadabb mészárlása és az azt követő megtorlás? Nógrádi Gábor fordulatos, letehetetlen regénye a Dózsa-féle parasztháború 500. évfordulójára jelenik meg, emléket állítva a magyar történelem egyik legizgalmasabb korszakának.

A szerzőről
Nógrádi Gábor
Nógrádi Gábor

Nógrádi Gábor

(1947–)

Nyíregyházán született, ott járt általános iskolába, majd Debrecenben érettségizett, s ezután Budapestre került, ahol főiskolát, egyetemet végzett. Népművelő lett egy nagy művelődési központban, majd a Kassák klubot vezette, ahol a Sebő klub egyik alapító tagja volt. Később főiskolán, egyetemen tanított. Nagy kacskaringók után, huszonkilenc évesen került az Új Tükör című kulturális magazin szerkesztőségébe, és újságíró volt tizenhat évig.

Gyerekkorában Puskás Öcsi II. akart, de miután nem tudott focizni, költő lett. J Első verse 1964-ben jelent meg szülővárosában, a Kelet-Magyarország című napilapban, majd az Alföld című debreceni folyóiratban. Riportjait húsz éves korától közölte az Élet és Irodalom, majd novelláit a Forrás, a Napjaink és más folyóiratok. Az elmúlt negyven évben öt verseskötete, húsznál több ifjúsági könyve jelent meg, és írt számos hangjátékot, tévéjátékot és filmet is. Ezek közül a legismertebb a Sose halunk meg, amelynek főszereplője és rendezője Koltai Róbert. Gyerekrablás a Palánk utcában című első könyvéből (1983) sikeres film készült. Petepite című regénye az Év Gyerekkönyve lett (2000), majd megkapta a Nemzetközi IBBY díját is (2002). Szülővárosa a Bencs László emlékéremmel, lakhelye, Budapest Főváros XIII. kerületéért díjjal jutalmazta munkásságát. 2012-ben elnyerte az IBBY Életműdíját.  Négy-öt regényét kötelező irodalomként tanítják az általános iskola különböző évfolyamain. Záhony és Kőszeg között több mint hétszáz író-olvasótalálkozón vett részt. Ezeken elsősorban a tehetség megőrzéséről, és a szépirodalom olvasásának fontosságáról beszélgetett a fiatalokkal játékos, humoros formában.

Két fia van, Gergely és Bence Szabolcs. Gergely operaénekes, és népszerű író, Bence szakkönyveket ír, és sikeres előadó



DÍJAI

IBBY Életmű-díj         2012
Janikovszky Éva-díj  2013


 

Nógrádi Gábor, Az anyu én vagyok! című ifjúsági előadásával indul a Hevesi Sándor Színház 2014/2015-ös évadja. A fiataloknak szóló bűbájkomédiát Farkas Ignác rendezte.

Ősbemutató: 2014. szeptember 25.

 

 

 

 



Vélemények