Nincs engedélyezve a javascript.
Karácsony a Roxfortban
Kismackó segít a Mikulásnak
A tölgyfa születésnapja

A tölgyfa születésnapja
Mesék a természetről

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
2 699 Ft
Borító ár:
2 999 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 699 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A világ végétől kilenclépésnyire, de az is lehet, hogy tízre, egy aprócska erdő közepén négy testvér éldegélt: Tavasz, Nyár, Ősz és Tél. Egyszer réges-régen valami apróságon összekaptak, és egymás után útra keltek. Azóta vándorolnak a világban, s épp csak annyi időre találkoznak a kis házban, hogy elmeséljék egymásnak, mi mindent tapasztaltak.
Kedvencnek jelölöm
Leírás
Raktári kód:
167128
ISBN:
9789634156673
EAN:
9789634156673
Megjelenés:
2017.
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
92
Nyelv:
magyar

A világ végétől kilenclépésnyire, de az is lehet, hogy tízre, egy aprócska erdő közepén négy testvér éldegélt: Tavasz, Nyár, Ősz és Tél. Egyszer réges-régen valami apróságon összekaptak, és egymás után útra keltek. Azóta vándorolnak a világban, s épp csak annyi időre találkoznak a kis házban, hogy elmeséljék egymásnak, mi mindent tapasztaltak. Szerencsénkre Zelk Zoltán lejegyezte az évszakok huszonnégy meséjét. Szeretetteljes, belakható világukban a szemünk láttára születnek meg gyenge fűszálak és a hét napjai, a pipacs álmában pillangóként repked és dalra fakadnak a fák, az öreg tölgyet pedig századik születésnapja alkalmából felköszöntik a rajta fészkelő madarak.


A természet örök körforgásáról szóló rövid történeteket Nagy Norbert humoros rajzai keltik életre.

A szerzőről
Zelk Zoltán
Zelk Zoltán
Zelk Zoltán
(Érmihályfalva, 1906 – Budapest, 1981)

Zelk Zoltán – Weöres Sándor és Szabó Lőrinc kortársaként – meghatározó szerepet tölt be a magyar gyermeklíra történetében. Verseiben a népdal képi világának egyszerűségét fedezhetjük fel, meséi finom líraisággal szólnak a természetről, sok humorral az állatvilágról. Egyik méltatója, Rigó Béla szerint ha nincs Weöres Sándor, talán Zelk Zoltán gyerekversmintája fémjelzi a korszakot. Zelk Zoltán versei és meséi a magyar gyermeklíra alapművei, a bölcsődei és óvodai gyermekfoglalkozások népszerű kellékei, számos tankönyv, antológia elengedhetetlen anyagai.

Az erdélyi születésű költő pályája kezdetén Kassák Lajos köréhez tartozott, Ady lírája és az avantgarde irányzatok hatottak első költeményeire. 1928-tól a Nyugatban is publikált, első verseskötetéről Radnóti Miklós írt dicsérő szavakat. A XX. századi magyar történelem fordulatai az ő életét is jelentősen meghatározták. A II. világháború alatt ukrajnai munkaszolgálatra vitték, ahonnan megszökött, majd bujkálnia kellett. A háború után a kommunista irány szolgálatába állt, de az 1956-os forradalom alatti kiállásáért bebörtönözték, és elhallgatásra kényszerült. 1962-től publikálhatott újra.

Szépirodalmi munkásságának csak egy szeletét jelentik a gyerekversei, amelyeket kezdetben az általa alapított Kisdobos című gyermeklapban közölt az 1950-es években. Mára már nem képzelhető el kisgyermek-foglalkozás vagy alsó tagozatos irodalmi szöveggyüjtemény Zelk Zoltán versei és meséi nélkül, az Este jó, este jó, A három nyúl, vagy az Ákombákom ismerete az anyanyelvi nevelés és a magyar költészettel való ismerkedés első lépései közé tartozik.

Vélemények