Nincs engedélyezve a javascript.
Hat keret

Hat keret
A figyelem tudatos irányításához

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
3 150 Ft
Borító ár:
3 500 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 150 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Információk,figyelem,a tudatos figyelemirányítás hat kerete!
Leírás
Raktári kód:
116933
ISBN:
9789633040164
EAN:
9789633040164
Megjelenés:
2010.
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
180
Nyelv:
Magyar

AZ INFORMÁCIÓK özöne, amelyben élünk, könnyuvé teszi a hozzájutást az ismeretekhez, hírekhez, adatokhoz - interneten, telefonon vagy a média eszközein keresztül. De az információáradat egyetlen darabja sem elég önmagában: a tudás abból ered, ahogy az információt gondolatilag feldolgozzuk. Hogy nyerheto a legtöbb tudás, a legnagyobb érték az információkból?
Ha tudatos figyelemirányítással választjuk ki és dolgozzuk fel a tevékenységünkhöz szükséges információanyagot.


A FIGYELEM olyan szellemi folyamat, ami bármely váratlan dolognak ki van szolgáltatva. Mit tehetünk azért, hogy képesek legyünk figyelmünket közvetlenül egy konkrét dologra irányítani? Az eszköz: a tudatosítás.
Ahelyett, hogy hagynánk, hogy figyelmünket a szokatlan dolgok vonják magukra, felállítjuk a tudatos figyelemirányítás kereteit. Így magunk választjuk ki azt az aspektust, amire a figyelmünket terelni szeretnénk.


A TUDATOS FIGYELEMIRÁNYÍTÁS HAT KERETE a megfigyelés hat módja vagy területe. Az információ hat jellegzetessége alapján Edward de Bono a rá jellemzo egyszeru módszert alkotott, amivel hat aspektusból lehet megvizsgálni az információkat A keretek olyan módszert adnak a kezünkbe, amivel a leheto legtöbb értékes anyagot kinyerhetjük az információkból. A hat keret a figyelem hat aspektusa. Ezek ugyanolyan fontos összetevoi a gondolkodási folyamatnak, mint maga az információ.

Vélemények