Nincs engedélyezve a javascript.
Kerékpárral a Fertő tó körül - Magyarország és Ausztria
Giro d"Italia - A világ legszebb kerékpárversenyének története

Giro d'Italia - A világ legszebb kerékpárversenyének története

Fordító:

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
4 491 Ft
Borító ár:
4 990 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 491 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Az 1909-ben viharos körülmények közt életre hívott Giro d'Italia egyesített egy nemzetet. A viadal azóta épp olyan, mint az ország, amely otthont ad neki: szeszélyes, kiszámíthatatlan és legalább annyira szenvedélyes, mint maga Olaszország.
Kedvencnek jelölöm
Leírás
Raktári kód:
214799
EAN:
9786156345202
Megjelenés:
2023.
Kötésmód:
puhatáblás
Oldalszám:
223
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
366
Az 1909-ben viharos körülmények közt életre hívott Giro d'Italia egyesített egy nemzetet. A viadal azóta épp olyan, mint az ország, amely otthont ad neki: szeszélyes, kiszámíthatatlan és legalább annyira szenvedélyes, mint maga Olaszország.

A gyönyörű vidékeken keresztülhaladó, ugyanakkor kegyetlenül nehéz viadalnak lebilincselő történeteket és óriási egyéniségeket köszönhet Itália. A Giro olyan történetekkel gazdagította a kerékpársport világát, amelyek jól mutatják, mennyit változott az évek során az olasz társadalom és kultúra. Alfonsina Strada 1924-ben rövidre vágta a haját, hogy rajthoz állhasson a férfiak között; Ottavio Bottecchia 1928-ban a győztesnek járó Maglia Rosa, vagyis a rózsaszín trikó elsőszámú várományosa volt, de edzés közben - minden bizonnyal Mussolini feketeingesei - meggyilkolták. Természetesen nem maradhat ki egy Giro d'Italiáról szóló könyvből Fausto Coppi, a nagyvilági playboy, akinek anfetamin folyt az ereiben, egy rejtélyes, vak masszőrrel dolgozott, és úgy tűnt, mintha dróton húzták volna fel a legkeményebb hegyeken is. De nem feledkezhetünk meg legnagyobb riválisáról, a szerény, jámbor, de igen bátor Gino Bartaliról sem, akiről idővel kiderült, hogy számos olasz zsidót mentett meg a második világháború idején. És persze ott van a Giro tragikus hőse, Marco Pantani, aki bármekkora zseni is volt, csupán egyszer tudta megnyerni hazája körversenyét.

A Girót az elmúlt bő egy évszázad során csak a világháborúk alatt nem tudtak megrendezni, és 2022-ben már Budapest is otthont adott neki - Colin O'Brien pazar kötete ennek az egészen különleges kerékpárverseny izgalmas történetével ismerteti meg az olvasót.
Vélemények