Nincs engedélyezve a javascript.
Világvége 1.

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
3 240 Ft
Borító ár:
4 500 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 050 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Bár a polgári társadalom „szabad”, amennyiben nem kaszt-társadalom és nem teokrácia, de nem a szabadság civilizációja, mert civilizáció csak olyan eszközök túlsúlyára épülhet, amelyek nem tetszenek a kényszer szférájához tartozóknak.
Leírás
Raktári kód:
214567
EAN:
9789634684015
Megjelenés:
2023.06.01.
Kötésmód:
puhakötés
Oldalszám:
484
Méret [mm]:
140 x 205 x
Nyelv:
magyar
Ba´r a polga´ri ta´rsadalom „szabad”, amennyiben nem kaszt-ta´rsadalom e´s nem teokra´cia, de nem a szabadsa´g civiliza´cio´ja, mert civiliza´cio´ csak olyan eszko¨zo¨k tu´lsu´lya´ra e´pu¨lhet, amelyek nem tetszenek a ke´nyszer szfe´ra´ja´hoz tartozo´knak. Semmi ko¨zu¨nk ahhoz, hogy nincs kasztos-rendies hierarchia. To¨rte´netesen nincs. De ez nem civiliza´cio´, ez az ero? te´nye, amelyet az ero? ugyanu´gy megdo¨nthet - csak akkor nem do¨nthetne´ meg, ha sokan hinne´nek benne, hogy az ero?viszonyokto´l fu¨ggetlenu¨l jo´ e´s igaz.
A´m ezt az elso? vila´gha´boru´ lehetetlenne´ tette, mert mindenki annak mutatkozott benne, ami valo´ja´ban volt.
Azaz ma´snak.

Kötetünk, Tamás Gáspár Miklós életműkiadásának első darabja, a szerző 2000-2010 között írt, főként magyarországi politikai, kulturális, gazdasági jelenségeket vizsgáló szövegeiből válogat. A jelen krónikájaként olvasható írások a Kádár-korszak és a rendszerváltás örökségét, a 2001. szeptember 11-i terrortámadást és az iraki háborút, a Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok ígéreteit és botrányos kudarcát, a magyar szocializmus neoliberális fordulatát és a jóléti állam leépítését, a 2008-as gazdasági világválságot és kezelését, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapozását tárgyalják, megmutatva, miként terjed a posztfasizmus a későkapitalizmus páncélozott burkában, de fel-felvillantva a valódi demokrácia és kommunizmus gondolatát is - a távoli horizonton.
Vélemények