Nincs engedélyezve a javascript.
Piszkos munka
Az 1848-1849. évi forradalom és szabadságharc hadtörténete
A félhold tündöklése - Hunyadi hetedik könyv

A félhold tündöklése - Hunyadi hetedik könyv

Sorozat:

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
3 599 Ft
Borító ár:
3 999 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 599 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

1444 tavasza
Néhány hét telt csupán el, mióta a Hunyadi János vezette sereg hazatért a Balkán veszedelmes hágóitól. Noha nem sikerült végső győzelmet aratniuk a török felett, Murád birodalma alapjaiban rendült meg a keresztes hadak csapásaitól. A szultán bizonyos benne, hogy országa nem élne túl egy újabb frontális támadást Magyarország felől, kénytelen tehát cselszövéshez folyamodni.
Kedvencnek jelölöm
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető
Leírás
Raktári kód:
192426
ISBN:
9789634265955
EAN:
9789634265955
Megjelenés:
2020.
Kötésmód:
keménytáblás, védőborítóval
Oldalszám:
552
Nyelv:
magyar
1444 tavasza
Néhány hét telt csupán el, mióta a Hunyadi János vezette sereg hazatért a Balkán veszedelmes hágóitól. Noha nem sikerült végső győzelmet aratniuk a török felett, Murád birodalma alapjaiban rendült meg a keresztes hadak csapásaitól. A szultán bizonyos benne, hogy országa nem élne túl egy újabb frontális támadást Magyarország felől, kénytelen tehát cselszövéshez folyamodni. Tervei szerint Cillei Ulrik grófnak és Brankovics szerb despotának lesz a feladata, hogy megakadályozzák Hunyadit az újabb hadjárat megindításában. A hollós vezér hamarosan súlyos áldozatokkal járó politikai játszma kellős közepében találja magát, mely játszmában sem az ő, sem Ulászló király élete nincs biztonságban.
Bán Mór történelmi regénysorozatának hetedik kötete Hunyadi János sorsszerű várnai hadjáratát állítja középpontba. A tét óriási: sikerül-e egyszer s mindenkorra szétzúzni a Nyugat felé terjeszkedő Török Birodalom erőit, vagy végképp szertefoszlanak a Balkán feletti magyar hegemónia álmai? A sorozat talán minden eddiginél sodróbb lendületű kötete egy krimi izgalmával eleveníti fel az 1444-es esztendő történéseit, s egészen Hunyadi János kormányzóvá választásáig követi nyomon az eseményeket.
A szerzőről
Bán Mór
Bán Mór

Bán János, írói álnevén Bán Mór 1968. december 2-án látta meg a napvilágot Kecskeméten. A magyar fantasy-, sci-fi- és újságíró történelmi könyvek írásával is foglalkozik. A legismertebb regénysorozata a Hunyadi-ciklus. A szerző 2020 óta az M5 csatorna igazgatója. Ötszörös Zsoldos Péter-díjas.

Bán Mór a magyar sci-fi és fantasy életbe a 2000-es évek elején robbant be. Ekkor jelent meg az Nomádkirály-ciklusa négy kötetben, amely egy fantasy világot fest le. A magyar és más Kárpát-medencei népek mondavilágából és történelméből táplálkozik. 2008-ban indította útjára Gold Book kiadónál történelmi regénysorozatát, amely a Hunyadi család három nevezetes tagjának kalandos életét mutatja be. A sorozat rendkívüli sikert ért el, a kötetekből már több mint százezer példányt adtak el.

Ajánló

Hunyadi - A szűz kardja

„Franciaország, 1429 A galambóci ostrom már csak nyomasztó emlék Luxemburgi Zsigmond magyar király számára. A török fenyegetés helyett ezúttal is európai diplomáciai fortélyok kötik le figyelmét: ifjú lovagját, Hunyadi Jánost egy fontos küldetéssel a Franciaországba tartó követség katonai parancsnokának nevezi ki. A követség feladata, hogy üzenetet vigyen Zsigmond burgundiai rokonainak, kérve, támogassák őt német-római császárrá koronázása ügyében. n Zsigmond burgundiai rokonainak, kérve, támogassák őt német-római császárrá koronázása ügyében. A magyar küldöttség a később „százévesnek” nevezett francia–angol háború kellős közepébe csöppen. A király burgundiai rokonsága Compiegne közelében épp arra készül, hogy elfogjon egy tizenkilenc esztendős francia leányt, aki rövid idő alatt lángba borította az egész országot, és új reményt adott népének a megszálló angolok elleni küzdelemhez.”

Fedezd fel a szerző nagyszerű műveit és a további történelmi könyvkínálatunkat is! Szerezd be a legjobb könyveket a Book24 széles kínálatából!

Vélemények