Nincs engedélyezve a javascript.

100 éves mindenki Bambija – állati jó állatos történetek gyerekeknek

b24_blogcikkek_600x400_jpeg_bambi.jpg

100 évvel ezelőtt, 1923-ban látott napvilágot Bambi, a kis őzgida története Felix Salten osztrák író tollából. Az állatos történetek népszerűsége napjainkban is töretlen, legyen szó bármilyen korosztályról. Gyerekeknek szóló állati jó állatos könyvajánlónkban a szórakoztató irodalomtól a játszva tanító kiadványig mindenki megtalálhatja a kedvencét.


Tudományos kísérletek bizonyítják, hogy az állatszeretet emberi lényünk alapeleme, az érzés velünk születik. Ösztönös az érzet, hogy nekünk, embereknek jó, ha állatokkal vesszünk magunkat körbe.

Az állatok és miAz is tudományosan megalapozott evolúciós tény, hogy az emberek kötődnek minden olyan dologhoz, ami puha, szőrös és meleg. Jó hatással vannak ránk, a hangulatunkra, a biztonságérzetünkre, oldják a hétköznapi stresszt, szorongást. Ez a tudás, érzés, az állatok felé való veleszületett bizalom természetesen a gyerekekben is megvan. Hatványozottan.

Nem véletlen, hogy a gyerekek szívesen hallgatnak állatokról szóló történeteket, meséket, szívesen merülnek el olyan kiadványokban, amelyekkel közelebb érezhetik magukhoz az állatvilágot, amelyekből megismerhetik a természetnek azt a csodálatos szeletét, amelyet az állatok birtokolnak.

Gyerekeknek szóló állatos könyvajánlónk első kötete a Móra Könyvkiadó Csodalámpa és a vadállatok – Irány Afrika! című kiadványa, amely az afrikai szavannákra repíti el a kicsiket, ahol felfedezhetik a „nagy ötösként” emlegetett nagyvadak birodalmát. A kiadványban a gyerekek nemcsak olvashatnak az oroszlánok, az elefántok, az orrszarvúak, a kafferbivalyok és a leopárdok életmódjáról, de egy különleges csodalámpa segítségével olyan tényekre is fény derülhet, amelyek még egy 3 éves vérbeli természetbúvár szívét is megdobogtatják.

Csodalámpa és a vadállatok - Irány Afrika!
23.png

Csodalámpa és a vadállatok - Irány Afrika!

Kutasd fel, derítsd ki!

Móra Könyvkiadó, 2022.09.14.

Gyerekkönyv kínálatunk következő ajánlott kiadványa a Kaláka együttes Nálatok laknak-e állatok? című zenés könyve, amely ma már generációkat köt össze: felnőtté vált gyerekek mesélik, éneklik a saját csemetéiknek Ágai Ágnes, Csukás István, Kányádi Sándor, Tamkó Sirató Károly és Tandori Dezső verseiből született dalokat és azok szövegeit, amelyek báját és kedvességét egy újgenerációs rajzvilág adja át a mostani gyerekeknek.

Nálatok laknak-e állatok?
23.png

Nálatok laknak-e állatok?

Kaláka
Lampion Könyvek, 2022.

Lépjünk egy nagyobbat és merüljünk el az ifjúsági könyvek világában! J. K. Rowling – Legendás állatok és megfigyelésük című könyve a varázsvilág faunájába kalauzolja el a legbátrabbakat, akik nem félnek elmerülni az acsarkák, trollok, böklencek és ólákák univerzumában.

Legendás állatok és megfigyelésük
23.png

Legendás állatok és megfigyelésük

J. K. Rowling
Animus Könyvek, 2022.

Margit Auer – Mágikus állatok iskolája – Kinyomoztuk! 1. – Levélrejtély című ifjúsági kalandregényével zárjuk utazásunkat az állatok varázslatos világában. A kötet, amelyet elsősorban kezdő olvasóknak ajánlunk, egy állati nyomozás történetét meséli el. Főszereplője Murphy, a kanadai jegesmedve, aki hirtelen detektív szerepben találja magát, miután Ida furcsa, széttépett leveleket talál a postaládájában. Mindenki azt találgatja, vajon ki és miért akarja Idát megijeszteni?

Mágikus állatok iskolája – Kinyomoztuk! 1. – Levélrejtély
23.png

Mágikus állatok iskolája – Kinyomoztuk! 1. – Levélrejtély

Margit Auer
Tessloff és Babilon Kiadói Kft, 2021.