Nincs engedélyezve a javascript.

A böngésző könyvek varázsa - Amiket gyerekek és felnőttek is egyaránt imádnak

A gyerekkor az a csodálatos időszak, amikor a kíváncsiság és a képzelet határtalan, mi pedig különböző eszközökkel segíthetünk ezek kibontakoztatásában. Az egyik ilyen eszköz a böngésző könyv, amellyel a gyermekek képesek felfedezni, álmodozni és kreatívan kibontakozni, mivel egyszerre tudnak tanulni és szórakozni.

Mi is az a böngésző könyv?

A böngésző könyvek olyan alkotások, amelyek a vizuális elemekre helyezik a fő hangsúlyt. Ezek a könyvek sokszor egyáltalán nem, vagy csak minimális szöveggel rendelkeznek, így a történeteket elsősorban a gazdag illusztrációk mesélik el.

Egyik fő jellemzője a varázslatos képek sokasága. A rendkívül részlet-gazdag illusztrációk elvarázsolják a gyerekeket és a történetek jelentős része a színes és érdekes rajzokon keresztül bontakozik ki, így a gyerekek saját tempójukban fedezhetik fel és értelmezhetik az eseményeket.

A böngésző könyvek nemcsak a gyerekeknek, hanem a szülőknek is különleges élményt nyújtanak, az együtt eltöltött idő során a szülők segíthetik őket a történetek értelmezésében és közösen alkothatnak új kalandokat. A böngésző könyvek egyedi eszközök a szülő-gyermek kapcsolat mélyítésére és az együttes szórakozásra.

Ajánló

Rotraut Susanne Berner - Éjszakai böngésző

Éjszaka borult Nekeresdfalvára. Békésen alszik a város. Vagy mégsem? Vannak, akik nagyon is ébren vannak! A könyvtárban izgalmas éjszakai olvasás zajlik, a rendőrök egy betörőt üldöznek a városon át, mások pedig a tűzijátékra igyekeznek a parkba. Denevérek, kóborló cicák és holdfényben andalgó szerelmesek népesítik be Nekeresdfalva csendes, alvó utcáit. És ha figyelsz, talán még a halk hortyogást is meghallod a langyos, nyári éjszakában…

Éjszakai böngésző

Éjszakai böngésző

Rotraut Susanne Berner
Naphegy, 2016.

Susanne Gernhäuser - Évszakos nagy böngésző

Tulipán, húsvéti tojás, színes napernyő, papírsárkány, gesztenye, töklámpás, szánkó, adventi koszorú, korcsolya - melyik évszak jut eszedbe róluk? 

A Keress, találj, mesélj! Évszakok böngészőkönyv tizenegy képének részleteit most e kötet még nagyobb oldalain fedezhetik fel a gyerekek.

Keress, találj, mesélj! - Évszakos nagy böngésző

Keress, találj, mesélj! - Évszakos nagy böngésző

Susanne Gernhäuser
Scolar Kiadó Kft., 2022.12.03.
Keress, találj, mesélj!

Gilicze Gergő - Állatkerti böngésző

Az állatkert lakói mozgalmas napra ébredtek. Miközben a gondozóik a szokásos munkájukat végzik, a nagyszámú látogató kavarodást okoz. Nyitva marad a lepkeház ajtaja, és elszállnak a lepkék, egy majom kiszökik a majomházból, valaki mézet lop, és egy kisfiú eltűnik a tömegben. De szerencsére közel a segítség, így minden a helyére kerül: a nagymama rátalál az unokájára, az éhes kiránduló végre ehet, az elefántokhoz is megérkezik az uzsonna, és az állatkertbe beszökő cica ép bőrrel ússza meg az ismerkedést a vadállatokkal.

A böngésző 16 oldalán több mint száz állatfajt fedezhetnek fel a kisgyerekek és az állatkerti kirándulásokat velük együtt átélő és felidéző szüleik.

Állatkerti böngésző

Állatkerti böngésző

Gilicze Gergő
Naphegy, 2021.

Tessa Rath - Böngéssz! A Grimm testvérek legszebb meséiben

Ismerősek a képeskönyv színpompás helyszínei és apró mesealakjai? Nem csoda, ugyanis a Grimm testvérek hat legnépszerűbb meséje – Piroska és a farkas, Hófehérke, Csipkerózsika, Jancsi és Juliska, A farkas és a hét kecskegida, Csizmás kandúr – elevenedik meg a böngészhető képeken.

Ki állítja meg Piroskát a nagymamához vezető úton? Honnan lesi meg a boszorkány macskája Jancsit és Juliskát? Milyen ajándékot kapott Csizmás kandúr a királytól? Hová gurult el Csipkerózsika orsója? A mesés részletek váratlan felfedezésekhez vezetnek, megmutatják a jót és a rosszat is, mígnem összeállnak a teljes történetek a végső oldalakon.

Böngéssz! A Grimm testvérek legszebb meséiben

Böngéssz! A Grimm testvérek legszebb meséiben

Tessa Rath
Ventus Libro, 2022.11.07.

Fedezd fel a böngésző könyvek varázslatos világát a Book24 webáruház kínálatában!