Nincs engedélyezve a javascript.
A népi gondolat a 20. században
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Borító ár:
3 490 Ft
Korábbi ár:
2 652 Ft
Online ár:
2 932 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A népi gondolat a 20. században című kötet egyedülálló vállalkozás, hiszen az Nemzeti Közszolgálati Egyetem Molnár Tamás Kutatóintézetében megtartott konferencia anyagaiból készült egyedülálló szövegegyüttes történetileg, ám a jelenkorra kihatóan is vizsgálja meg azt a kérdést, hogyan jött létre Magyarországon a népi gondolat ...
Leírás
Raktári kód:
206317
ISBN:
9786156436054
EAN:
9786156436054
Megjelenés:
2022.
Kötésmód:
kartonált ragasztókötés visszahajló füllel
Oldalszám:
220
Nyelv:
magyar

A népi gondolat a 20. században című kötet egyedülálló vállalkozás, hiszen az Nemzeti Közszolgálati Egyetem Molnár Tamás Kutatóintézetében megtartott konferencia anyagaiból készült egyedülálló szövegegyüttes történetileg, ám a jelenkorra kihatóan is vizsgálja meg azt a kérdést, hogyan jött létre Magyarországon a népi gondolat és mozgalom, valamint különféle határhelyzetekben, más csoportokkal összefüggésben milyen elemei voltak ennek az eszmeáramlatnak, illetve a gyakorlatban hogyan működött a népiek befolyása a politikában.


A kezdetben az ország lakosságának nagy részét kitevő parasztság szociális jogai biztosításának követelése után az a nagyívű szellemi vállalkozás következett, amelynek során a népiek arra a következtetésre jutottak, hogy Magyarország szellemi megújulását csakis erre a népességre lehet és szükséges alapozni.


A népi mozgalom természetesen megteremtette a maga bal- és jobboldali világát, és ebben voltak ma már kevésbé vállalható radikálisok is, ám mégis nagyon sok olyan problémát tudatosítottak az idők folyamán, amelyeket mások nem tartottak lényegesnek még megemlíteni sem, ám amelyek felvetése és megoldása nélkül a mai modern Magyarország sem képzelhető el.

Vélemények