Nincs engedélyezve a javascript.
A pszichoterápia gyakorlata

A pszichoterápia gyakorlata

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
4 257 Ft
Borító ár:
4 950 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 257 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Az életműsorozat elsőként megjelent kötetében a szerző a pszichoterápia történetét széleskörűen áttekintve világít rá az állandó fejlődés és az egyénre szabott terápia fontosságára.

Leírás
Raktári kód:
912455
ISBN:
9789639193659
EAN:
9789639193659
Megjelenés:
2002.
Kötésmód:
keménytáblás, cérnafűzött
Oldalszám:
352
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
880

A C. G. Jung összegyűjtött Munkái című sorozat elsőként megjelent kötete a pszichoterápia leglényegesebb kérdéseit vizsgálja meg. A szerző áttekintést ad a pszichoterápia fejlődéséről, megemlékezik e tudományág legjelesebb alakjairól, szigorú tárgyilagossággal különítve el az érdemeket és a tévedéseket. Egyetlen elmélet mellett sem kötelezi el magát, hanem gyakorlati példákkal, a mélyebb összefüggések feltárásával igyekszik bizonyítani az állandó fejlődés és a személyre szabott terápia fontosságát. Külön terjedelmet szentel a lereagálás és az álomelemzés témájának, s rávilágít ezen elméletek jelentőségére, miközben figyelmeztet a túlértékelésükből adódó veszélyekre. Az indulatáttétel pszichológiáját egy középkori, alkimista képsorozat felhasználásával ismerteti, amely izgalmas és érdekes összefüggések feltárásához vezet. A könyv olvasói maguk is meggyőződhetnek arról, hogy Jung széles körű tájékozottsága, lényeglátó gondolkodása, egyéni látásmódja révén méltán tartozik a XX. század legkiemelkedőbb alakjai közé.


Első ízben jelenik meg Magyarországon az az életműsorozat, amely lényegében Jung valamennyi fontos munkáját eredeti formájában tartalmazza. A Scolar Kiadó 21 kötetesre tervezett sorozata izgalmas szellemi kalandot kínál: a lélektan tudományában való elmélyedést, egy nagyformátumú egyéniség megismerését, s remélhetően ezeken keresztül az olvasók gondolkodásmódjának kiszélesedését, önismeretének bővülését. Ezek a kötetek mind önállóan, mind egymással összefüggésben izgalmas olvasmányoknak ígérkeznek.

A sorozat kötetei:


Freud és a pszichoanalízis (öM 4)


Lélektani típusok (öM 6)


Az archetípusok és a kollektív tudattalan (öM 9/I)


A nyugati és a keleti vallások lélektanáról (öM 11)


A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15)


A pszichoterápia gyakorlata (öM 16)


A személyiség fejlődése (öM 17)

Vélemények