Nincs engedélyezve a javascript.
Ami nem öl meg

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
4 499 Ft
Borító ár:
4 999 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 499 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Volt idő, amikor a túlélésünk kizárólag attól függött, hogy mennyire vagyunk képesek alkalmazkodni a környezethez. Márpedig őseink sivatagokon, hegyeken és óceánokon keltek át anélkül, hogy a mai modern technológiának akár csak egy szikrája is a rendelkezésükre állt volna. Vajon képes lenne-e erre a mai ember?
Leírás
Raktári kód:
216443
EAN:
9789634757887
Megjelenés:
2023.10.16.
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
300
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
200
Volt idő, amikor a túlélésünk kizárólag attól függött, hogy mennyire vagyunk képesek alkalmazkodni a környezethez. Márpedig őseink sivatagokon, hegyeken és óceánokon keltek át anélkül, hogy a mai modern technológiának akár csak egy szikrája is a rendelkezésükre állt volna. Vajon képes lenne-e erre a mai ember? Vagy jogosan érezzük azt, hogy a kényelem és a high-tech felszerelések korában ez egyszerűen lehetetlen?
Ezt a kérdést tette fel magának Scott Carney, és vállalta is a kihívást, hogy kiderítse: a természeti környezet segítségével meghekkelhetjük-e a testünket, és megváltoztathatjuk-e a belső biológiai működésünket? Beszámol a saját átalakulásáról, amelynek során eljutott a teste és az elméje tűrőképességének a határáig, és az út csúcspontjaként 28 óra alatt, pusztán egy futónadrágot és tornacipőt viselve megmászta a Kilimandzsáró havas csúcsát.
Kutatásához segítségül hívta a hidegtűrés holland guruját, Wim Hofot, aki extrém hidegben is képes szabályozni a testhőmérsékletét, egy tudóst, egy világhírű szörföst, egy akadályfutó mozgalom alapítóit, valamint hétköznapi embereket, akik dokumentálták, hogyan gyógyították meg az autoimmun betegségüket, hogyan fogytak le és hogyan fordították vissza a cukorbetegségüket. Könyvében feltárja az elme és a test közötti valódi kapcsolatot, és bemutatja annak a folyamatnak a tudományos hátterét, amely lehetővé teszi, hogy túllépjünk a korlátainkon.
SCOTT CARNEY oknyomozó újságíró és antropológus a Wisconsin-Madison Egyetemen szerezte mesterdiplomáját, és a világ legveszélyesebb és legvalószínűtlenebb helyein dolgozott. Eddig öt könyvet írt, riportjai és írásai többek között a Wired, a Men's Journal, a Playboy, a Discover, az Outside hasábjain jelentek meg, egyik riportjával elnyerte az etikus újságírás Payne-díját. Denverben él.
Vélemények