Nincs engedélyezve a javascript.
Franklin és Winston

Franklin és Winston

Egy nagy ívű barátság bensőséges története

Jelenleg nem rendelhető
Borító ár:
4 900 Ft
Eredeti ár:
3 724 Ft
Online ár:
4 116 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Eredeti ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A Franklin és Winston lapjain két olyan politikusegyéniség izgalmas kapcsolata bontakozik ki, akik a második világháborúban győzelemre vitték a szabad világot. Barátságuk sorsdöntő és a maga nemében páratlan volt ? a háború idején 113 napot töltöttek együtt, és csaknem kétezer üzenetet váltottak. Nemegyszer titokban találkoztak, egymástól igencsak távol eső helyeken ?
Leírás
Raktári kód:
164316
ISBN:
9789633553701
EAN:
9789633553701
Megjelenés:
2018.
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
456

A Franklin és Winston lapjain két olyan politikusegyéniség izgalmas kapcsolata bontakozik ki, akik a második világháborúban győzelemre vitték a szabad világot. Barátságuk sorsdöntő és a maga nemében páratlan volt ? a háború idején 113 napot töltöttek együtt, és csaknem kétezer üzenetet váltottak. Nemegyszer titokban találkoztak, egymástól igencsak távol eső helyeken ? Washingtonban, Casablancában, Teheránban ?, beszélgettek háborúról, politikáról, a politikai döntések nehézségeiről és magánéleti gondjaikról.


Történetük egyfajta love story, amelyben az érzelmes Churchill a tartózkodó Rooseveltnek udvarol. A brit kormányfő, aki Hitlerrel jó ideig egymaga szállva szembe, a legsötétebb órában rázta föl nemzetét, soha nem tudta, hányadán áll Roosevelttel ? akinek épp ez volt a célja. A titkokat dédelgető amerikai elnök szeretett zavarba hozni másokat ? fehér házi munkatársait és a feleségét, Eleanort éppúgy, mint Churchillt.


Jon Meacham az izgalmas politikai eszmecserék hátterében meghúzódó személyes drámák megelevenítésével erőteljes portrét rajzolt minden idők egyik legfigyelemreméltóbb barátságáról.

Vélemények