Nincs engedélyezve a javascript.
GandHistória E-KÖNYV

GandHistória E-KÖNYV
(E-könyv)

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
Borító ár:
1 200 Ft
Book24 ár:
1 140 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Eredeti ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Book24 ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Kevés gimnázium van az országban, amely olyan sokszor szerepelt volna a média fókuszában, mint a pécsi Gandhi Gimnázium. Pedig még nem is tekint oly hosszú múltra vissza, hisz kapuit nincs húsz éve, hogy megnyitotta 1994 februárjában.
Leírás
Raktári kód:
135169
ISBN:
9786155339356
EAN:
9786155339356
Megjelenés:
2013.
Oldalszám:
204
Kevés gimnázium van az országban, amely olyan sokszor szerepelt volna a média fókuszában, mint a pécsi Gandhi Gimnázium. Pedig még nem is tekint oly hosszú múltra vissza, hisz kapuit nincs húsz éve, hogy megnyitotta 1994 februárjában. Bár egy iskola életében húsz év nem számít nagy idonek, mégis mérföldko ennek az intézménynek az elindítása, hisz nem csak Magyarország, de Európa elso, érettségit adó cigány/roma gimnáziumává vált.
Számos vizsgálat, tanulmány, szakdolgozat született már a magyarországi cigány tanulókról, így a Gandhi Gimnázium tanulóiról is, ám eleddig ez az elso olyan átfogó munka, amely rekonstruálja egy olyan iskola létrejöttének és muködésének elso másfél évtizedes történetét, mely nem csupán Magyarországon, de határainkon túl is modell értéku intézménynek számít a cigányság középfokú nemzetiségi oktatásában.
Különösen fontos, hogy nem csupán a Gandhi Gimnázium történetét, valamint az oktatáspolitika középfokú cigány nemzetiségi oktatási intézményekre vonatkozó fobb jellemzoit ismerhetjük meg, de a rendszerváltozás idoszakát is, amely az oktatáspolitikában ? a Gandhi mellett ? számos más új kezdeményezésnek is teret adott.
Vélemények