Nincs engedélyezve a javascript.
Konzervatív gondolatok

Konzervatív gondolatok

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Borító ár:
2 490 Ft
Korábbi ár:
1 892 Ft
Online ár:
2 092 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

"A konzervativizmus nem elsősorban egy elmélet, hanem egy attitűd. Ez egyfajta életforma, vagy életmód, vagy életfelfogás. Csak akkor alvad elméletté, amikor valami kihívás éri. A konzervativizmus egy reakció, nem egy akció." "A konzervatív ember alázattal viseltetik, tud arról, hogy mennyi mindenről nem tudunk.
Leírás
Raktári kód:
206529
ISBN:
9789634149040
EAN:
9789634149040
Megjelenés:
2022.
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
125
Nyelv:
magyar
FEHÉR M. ISTVÁN - filozófiatörténész
"A konzervativizmus nem elsősorban egy elmélet, hanem egy attitűd. Ez egyfajta életforma, vagy életmód, vagy életfelfogás. Csak akkor alvad elméletté, amikor valami kihívás éri. A konzervativizmus egy reakció, nem egy akció." "A konzervatív ember alázattal viseltetik, tud arról, hogy mennyi mindenről nem tudunk. Ez a tudó nemtudás. Docta ignorancia."

MELOCCO MIKLÓS - szobrászművész
"A területem csendes. Nincs jelszavam. Hacsak az nem, hogy a minőség esztétikai érték."


SZIDIROPULOSZ ARCHIMÉDESZ - tanár, szociológus
"Hűség a nemzethez, hűség a barátokhoz, hűség a családhoz, hűség az elvekhez. Mindenekelőtt egy ilyen nemzeti elkötelezettségre gondolok, amikor a hűség szót kiemelem, mint konzervatív értéket."


SOMOGYI GYŐZŐ - festőművész
"Ahová az ember letűzi a botját, elkötelezi magát, ahhoz a helyhez, ott fogja a boldogságot megtalálni."


BÉRES JÓZSEF - vegyész
"A gondolat legyen jó és igaz. A természettel harmóniában tégy az ember érdekében. Gyógyíts anélkül, hogy ártanál, nemzeti és társadalmi felelősségtudattal, szorgalommal bizonyítsd igazad, munkád erkölcsi és anyagi hasznosságát!"


LENTNER CSABA - közgazdász
"Kötődjünk a hitünkhöz, kötődjünk a nemzetünkhöz, kötődjünk a hazánkhoz! Hogyha ezek az alapfeltételek megvannak, ha ezek meglennének, akkor jó úton haladunk és versenyképesek leszünk és megmaradunk."


FEHÉR ZSOMBOR - zenész, zeneszerző
"A nyelvünk annyira fantasztikusan le tudja írni a világot, és a zenénk is. Azt gondolom, hogyha anyanyelvi szinten működik, akkor az működik mindenhol."


SZVORÁK KATALIN - népdalénekes
"Próbálom átmenekíteni mindazt a tapasztalatot, ami bevált. A régi szokásokból is csak annyit, amennyit, amit én jónak látok és ami működik."

Vélemények