Nincs engedélyezve a javascript.
Sárkánykórus

Sárkánykórus

gyermekversek

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
1 521 Ft
Borító ár:
1 690 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
1 521 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Mit csinálhat unalmas hétköznapjaiban egy hétfejű sárkány? Bizony sok nehézséggel kell megküzdenie a háziorvosnál, a...
Leírás
Raktári kód:
913176
ISBN:
9789631183894
EAN:
9789631183894
Megjelenés:
2008.
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
32
Nyelv:
magyar

Mit csinálhat unalmas hétköznapjaiban egy hétfejű sárkány? Bizony sok nehézséggel kell megküzdenie a háziorvosnál, a kalaposnál, a fogorvosi rendelőben vagy a fodrásznál, hiszen hét fején tizennégy szem és fül van, és ki tudja még hány fog és hajszál. Micsoda türelem kell ennyi fejhez! Hát még ha mind a hét száj egyszerre kezd el dalolni, s összeáll a hétszólamú sárkánykórus! Sárkánymuzsika zeng a vonaton és a sárkányvárban, elalvás előtt és ébredés után, dalaik hol búsan, hol vidáman szólnak egy szelíd, merengő hétfejű sárkány mindennapi megpróbáltatásairól.

A szerzőről
06619d8d6ce125757d07843902dca9d0_l.jpg
Cseh Katalin

Cseh Katalin

1961. április 11-én születtem Erdőszentgyörgyön. Egyetemi tanulmányaimat Kolozsvárott végeztem, a Babes-Bolyai Tudományegyetem filológia karán, magyar-angol szakon. Jelenleg is a kincses városban élek, magyartanárként dolgozom egy lakótelepi általános iskolában. Két gyermek büszke édesanyja vagyok: Előd,a nagyobbik fiam 17 éves, Magor, a kisebbik 11. Első versemet hétévesen írtam, íme: „Szép hegy, nagy hegy a Kárpátok/akárcsak egy szürke ló.”

Első verspublikációim a hetvenes évek közepén jelentek meg, azóta több-kevesebb rendszerességgel publikálok különböző irodalmi folyóiratokban (Helikon, Látó, Székelyföld, Várad, Marosvidék, Bárka).

Gyermekverseket a nyolcvanas évek közepétől írok, ezeket a kolozsvári székhelyű Szivárvány valamint Napsugár gyermekirodalmi folyóiratokban szoktam megjelentetni. Szerintem a vers ajándék, amelyet meg kell tanulnunk elfogadni és befogadni. Ez a folyamat egyszerre gyötrelmes és gyönyörűséges. A kisgyermeknek viszont természetes, mert ő még lénye egészével a versben él, annak ritmusában, zeneiségében, szókapcsolataiban. A költészet varázsa nem kívülről hat rá, hanem belülről, a lélek határain belül. A vers ugyanakkor tükör is, amelybe ha belenézek (beleolvasok), meglátom önmagam, és önmagamban a gyarlóság mellett a magasztosat, vagyis az örök emberit.

Önálló versesköteteim:

1993 – Szófogyatkozás, Kriterion Kiadó
2003 – Bűvös ládikó (gyermekversek), Tinivár Kiadó
2006 – Ünneplő hétköznapok, Erdélyi Híradó Kiadó

 


 

Díjak

2004 –  Különdíj az Irodalmi Jelen és az Erdélyi Magyar Irók Ligája novellapályázatán /Arad
2006 –  III.díj a Horváth Imre-centenáriumi négysorospályázaton /Nagyvárad

 

Vélemények