Nincs engedélyezve a javascript.
A WAGNER-CSALÁD - EGY SZÍNHÁZI DINASZTIA HATALMA ÉS TITKA

A WAGNER-CSALÁD - EGY SZÍNHÁZI DINASZTIA HATALMA ÉS TITKA

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
1 711 Ft
Borító ár:
1 990 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
1 711 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Az Ünnepi Játékok minden esztendőben Bayreuthba csalja a Wagner-rajongókat. Talán nem túlzás, ha 125 évvel az első Ünnepi Játékok megrendezése után "wagneri sikermodellről" beszélünk. Kevés német nagyvállalkozói család mondhatja el magáról, hogy egy évszázadon keresztül megtartotta, a sorban...
Leírás
Raktári kód:
923413
ISBN:
9789639526099
EAN:
9789639526099
Megjelenés:
2003.
Kötésmód:
keménytáblás, cérnafűzött
Oldalszám:
226
Nyelv:
Magyar
Tömeg [g]:
400

Az Ünnepi Játékok minden esztendőben Bayreuthba csalja a Wagner-rajongókat. Talán nem túlzás, ha 125 évvel az első Ünnepi Játékok megrendezése után "wagneri sikermodellről" beszélünk. Kevés német nagyvállalkozói család mondhatja el magáról, hogy egy évszázadon keresztül megtartotta, a sorban következő családfőre örökíthette a vagyont.

A rajongók figyelmét talán éppen ezért nem csak a színpadon történtek kötik le. A zene géniusza, Richard Wagner örökösei között zajló hatalmi harcok kimeneteléről szóló találgatások, valamint a "wagneri kulturális örökség" gondozása kapcsán kirobbant viták folyamatosan izgalomban tartják a közvéleményt. Kétségtelen, hogy Richard Wagner életművét az állam mindig is a kulturális politika kulcskérdésnek tekintette, s hogy a család éppen ezért mindig is ki volt szolgáltatva a hatalmasok mohóságának.

A családi "játékrend" mostanáig két világháborút és öt nagyon is különböző politikai rendszert élt túl, mindazonáltal Richard Wagner gyermekei és unokái a maguk önbeteljesítő akaratának, jövendölésre hajló tehetségének, magabiztosságának és tehetségének köszönhetően sikerült a wagneri életművet a világörökség részévé tenni. Hans-Joachim Bauer érdekfeszítő stílusban meséli el annak a "wagneri klánnak" a történetét, amely soha ilyen reménytelennek nem látta a családi színház jövőjét, mint éppen napjainkban.
Vélemények