Nincs engedélyezve a javascript.
MEDVE
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Borító ár:
13 000 Ft
Korábbi ár:
9 880 Ft
Online ár:
10 920 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Dezső László, EFIAP természetfotós Dezső László (1970, Gyergyótölgyes) az erdélyi kortárs fotográfia egyik kiemelkedő alakja. A Székelyföldön élő és al...
Leírás
Raktári kód:
206278
ISBN:
9786068666990
EAN:
9786068666990
Megjelenés:
2022.
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
206
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
2120

Dezső László, EFIAP természetfotós


Dezső László (1970, Gyergyótölgyes) az erdélyi kortárs fotográfia egyik kiemelkedő alakja. A Székelyföldön élő és alkotó fotós fényképei számtalan hazai és nemzetközi fotószalon egyéni és közös tárlatain köszönnek vissza, illetve napilapok, neves magazinok is kérik és közlik fotóit.


Fényképei elsősorban az 1991-ben általa alapított gyergyószentmiklósi MARK HOUSE Kiadó és Nyomda égisze alatt megjelenő, turistáknak, túrázóknak, természetbarátoknak (és nem csak) szóló termékeket illusztrálja – a magyar, román, angol és német nyelveken megjelenő turistakalauzok, útikönyvek, atlaszok, naptárak és egyéb kiadványok oldalait színesítik a környezete természeti szépségeit és értékeit, az épített örökséget, a kultúrát, hagyományokat megörökítő és dokumentáló fotográfiái. Eddigi megjelent jelentősebb munkái között találjuk a Világszép gyilkostó (2008), a Gyilkostó (2010), a Csíksomlyó, a kegyhely (2010), a Barangolások Gyergyószéken (2016), az Erdély – A Kárpátok Tündérkertje (2018) című, gazdagon illusztrált köteteket.


Dezső László ismert és elismert természetjáró, mindennapjainak jelentős részét természetközelben éli meg. 2008 és 2014 között Erdély legrégebbi és legnagyobb turistaszervezetének, az Erdélyi Kárpát-Egyesületnek országos vezetője volt. Kiválóan ismeri a Kárpátok és Erdély vadregényes tájainak rejtett természeti ritkaságait. Időt, fáradságot nem kímél, amikor akár több napot és több száz kilométert kell utaznia egy-egy egyedi fénykép elkészítése érdekében.Dezső László a gyergyószentmiklósi Vadgazdálkodási Egyesület tagjaként Székelyföldön az elsők között hozott létre vad, és különösen a medvék megfigyelésére alkalmas biztonságos lest.


Az elmúlt 10 évben több száz napot és éjszakát töltött a vadonban, a medvék természetes életterében és társaságában. A számtalan, türelemmel és fegyelemmel ellesett pillanat tapasztalatait következetesen feljegyezte, naplóba foglalta, és fényképezőgéppel megörökítette. Ennek a kitartó tevékenységnek gyümölcse a MEDVE című albumjellegű könyv. A könyv élethűen mutatja be a kárpáti barna medve életét, életkörülményeit a születés pillanatától a domináns medvévé válásig. Külön fejezetek foglalkoznak a medve egykori és napjainkban történő vadászatával, de az ember és medve kapcsolatát érintve, a napjainkban mindennapossá vált és világgá kürtölt székelyföldi medveproblémák árnyalatait is láttatja. A benne megjelenő több mint 200 fénykép segítségével nem mindennapi lencsevégre kapott pillanatoknak lehetünk a szemtanúi.

Vélemények