Nincs engedélyezve a javascript.
Az ígéret földje
Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
2 313 Ft
Borító ár:
2 690 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 313 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A Honky Tonk Kalózok című új ifjúsági sorozat 1. kötetében 1760-ban, Berlinben járunk. Pokolkutyája Vili, a tizennégy éves utcakölyök lopásokból tartja fenn magát és barátját, Jót. Vilinek azonban van egy nagy álma: karib-tengeri kalózzá akar válni. Úgy tűnik, ez az álom egy nap valóra válhat…

Leírás
Raktári kód:
912506
ISBN:
9789632443263
EAN:
9789632443263
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
keménytáblás, cérnafűzött
Oldalszám:
224
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
380

1760, Berlin. Pokolkutyája Vili, a tizennégy éves utcakölyök ügyes lopásokból és csalásokból tartja fent magát és kis barátját, Jót. Vilinek azonban van egy nagy álma: igazi karib-tengeri kalózzá akar válni. Úgy tűnik, ez az álom egy nap valóra válhat, mert amikor Vili elemeli a gonosz Talleyrand báró varázserejű amulettjét, a francia foglyul ejti, majd Jóval és a fogságban megismert ravasz Moses Kahikivel együtt New Nassauba, a kalózok szigetére viszi. Kiderül, hogy az amulett egy iránytű egyik darabja, s aki az összes részét megszerzi, mesés kincshez juthat. Azonban nemcsak a báró vadászik az iránytűre, hanem a gonosz Blind Black Whistle kalózbandája, no meg a gyönyörű és szeszélyes kalózlány, Honky Tonk Hanna is…


 


A SOROZATRÓL:


A neves német író-forgatókönyvíró, Joachim Masannek neve jól ismert a magyar gyerekek körében is: az elmúlt tíz évben A vad focibanda című sikerszériája több ezer gyerkőcnek volt meghatározó olvasmányélménye világszerte. A szerző Honky Tonk kalózok című új könyvsorozata térben és időben is különleges kalandokat ígér, s legalább ennyi kis- és nagykamaszt fog magával ragadni, mint a „Vad banda” szereplőinek élete!


A Honky Tonk kalózok sorozat négy ifjú kalóz kalandjait meséli el: Pokolkutyája Vili ügyes csaló és zsebtolvaj, legjobb barátja, Jo, zseniális feltaláló és igazán jószívű kisfiú, Moses Kahiki, a Nap Lovagja ravasz szélhámos, Honky Tonk Hanna pedig egy lélegzetelállítóan szép és szeszélyes, messzi földön hírhedt kalózlány.


Az ígéret földje címet viselő első kötet cselekménye 1760-ban, a háború sújtotta Berlinben kezdődik. Itt él Pokolkutyája Vili, a tizennégy éves utcakölyök, aki ügyes lopásokkal és trükkökkel szedi el a gazdagoktól a tallérjaikat. Vilinek nincs senkije, csak kis barátja, Jo, a néger kisfiú. Van azonban egy nagy álma: igazi karib-tengeri kalózzá akar válni, s mindent megtesz azért, hogy elég pénzt összegyűjtsön a hosszú útra. Amikor birtokába kerül egy varázserejű amulett, úgy tűnik, egyre közeledik nap, amikor álma végre valóra válhat.


Egy nap azonban Vili elemeli a gonosz Talleyrand báró varázserejű amulettjét, mely az övének szakasztott mása. A báró emberei a fiú nyomára bukkannak, s Jóval együtt foglyul ejtik. A börtönben megismerkednek a ravasz és magabiztos Moses Kahikivel, a Nap Lovagjával, aki mesél nekik New Nassauról, a kalózok szigetéről. Jo nagyon fellelkesedik, de Vili nem nagyon bízik a felvágós Lovagban. Másnap Talleyrand mindhármukat magával viszi a hajójára, mely éppen a Karib-tenger vizeire tart.


Talleyrand célja, hogy megszerezze a varázserejű amulett mind a négy darabját, mely egy diszkosszal együtt csodálatos iránytűvé áll össze. Akié az iránytű, mesés kincs birtokosává válhat.


Miután becsapják Talleyrand-t. és sikerül elmenekülniük a hajójáról, végre New Nassauba érkeznek, ahol hihetetlen kalandok várnak hőseinkre: megismerkednek Honky Tonk Hannával, a gyönyörű kalózlánnyal, és a vén Blind Black Soul Whistle-lel, akiknek szintén a kincsre fáj a foguk. Miután mindenféle viszontagságok, cselek és harcok árán, Hannával szövetkezve megszerzik az iránytű összes darabját, a fiatal kalózok Jo ügyes találmánya segítségével megszöknek Whistle és Talleyrand emberei elől.


Már csak egy feladat áll Vili, Moses, Jo és Hanna előtt: az iránytű segítségével megtalálni az elveszett népet, s megszerezni a mesés kincset.

Vélemények