Nincs engedélyezve a javascript.
Állatkerti útmutató - diafilm

Állatkerti útmutató - diafilm

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
1 890 Ft
Borító ár:
1 890 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Szellemes sorok, vidám rímek kedvelt állatainkről. Devecseri Gábor azonos című művéből készült diafilm Widerkomm Ervin találó rajzaival.
Leírás
Raktári kód:
162527
ISBN:
5998644100369
EAN:
5998644100369
Megjelenés:
2017.
Nyelv:
magyar
Szellemes sorok, vidám rímek kedvelt állatainkről. Devecseri Gábor azonos című művéből készült diafilm Widerkomm Ervin találó rajzaival.
A szerzőről
2fa6283703e750bf327489d1d5e2b438_l.jpg
Devecseri Gábor
Devecseri Gábor
(1917-1971) költő, író, műfordító
"Férfiuról szólj nékem, Múzsa, ki sokfele bolygott s hosszan hányódott, földúlván szentfalu Tróját, sok nép városait s eszejárását kitanulta, s tengeren is sok erős gyötrelmet tűrt a szivében, menteni vágyva saját lelkét, társak hazatértét." Az Odüsszeia kezdő hexameterjei bizonyára ismerősek, de nemcsak ez az idézet emlékeztethet Homéroszra, hanem nagyhírű fordítója, Devecseri Gábor is, akinek neve mára már teljesen összeforrt az antik irodalommal. 1917-ben született Budapesten. Édesapja kitűnően hegedült és festett, édesanyja operaénekesnek készült, nagyapja pedig - Guthi Soma - sikeres vígjátékszerző volt. A család nagy társasági életet élt, barátaik főképp a Nyugat tagjai közül - Karinthy, Kosztolányi, Babits, Tóth Árpád - kerültek ki. A művészethez vonzódó családban az iskolás fiú hamar rákapott az olvasásra, és költői ambíciói is korán jelentkeztek. A gimnáziumban barátaival irodalmi folyóiratot alapított, és Karinthy Gábor barátjával 15 éves korukban első verseskötüket is megjelentették. Érettségijét a budapesti Református Gimnáziumban szerezte, utána a Pázmány Péter Egyetem görög - latin szakán tanult tovább. Egyetemi évei kezdetén már jól ismerte a görög-latin irodalmat, és a nagy klasszikusok - Catullus, Horatius - hatása érződött is fiatalkori versein. A műfordítást is a görögökkel kezdte, alig húszévesen Catullust fordított, mit Homérosz himnuszai követtek. Diplomáját 1939-ben szerezte, de - származása miatt - tanári állást nem kapott, ezért a Baumgarten könyvtárban helyezkedett el könyvtárosként, miközben a Nyugatban publikált. A Nyugat harmadik nemzedékéhez tartozott. Nagy hatással volt rá tanára, Kerényi Károly, valamint Szerb Antal és Babits Mihály. Írói példaképének Kosztolányi Dezsőt tekintette. Az ő fordításában ismerjük Catullus, Plautus, Platón, Hérodotosz, Arisztophanész és Ovidius számos művét. Ekkor tökéletesedett ki fordítói képessége, mert nem csak magyarra fordított, hanem igyekezett az...
Vélemények