Nincs engedélyezve a javascript.
Démonológia és boszorkányság

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
3 096 Ft
Borító ár:
4 300 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 870 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Sir Walter Scott talán legismertebb a költészetéről és az olyan történelmi regényeiről, mint az Ivanhoe és Rob Roy, valamint más klasszikusok, de a boszorkányság és az okkultizmus egész életen keresztül vonzotta. Ez a könyv tíz levélből áll, amelyeket vejének és kiadójának, J. G. Lockhartnak címeztek, és a paranormális jelenségek okait vizsgálják.
Leírás
Raktári kód:
213479
EAN:
9786155032912
Megjelenés:
2023.04.18.
Kötésmód:
puhatáblás, ragasztókötött
Oldalszám:
362
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
350
Sir Walter Scott talán legismertebb a költészetéről és az olyan történelmi regényeiről, mint az Ivanhoe és Rob Roy, valamint más klasszikusok, de a boszorkányság és az okkultizmus egész életen keresztül vonzotta. Ez a könyv tíz levélből áll, amelyeket vejének és kiadójának, J. G. Lockhartnak címeztek, és a paranormális jelenségek okait vizsgálják. Ezekben a levelekben megosztotta széleskörű ismereteit a paranormális eseményekről és a történelemről.

A démonológiáról és a boszorkányságról szóló részletes feljegyzéseken kívül Scott leírja a tündérek és szellemek szóbeli és írott hagyományait, megjegyzésekkel a likantrópiáról, az asztrológiáról, a bűbájokról stb. (társadalmi, kulturális, orvosi és pszichológiai tényezők vizsgálata az emberek paranormális élményeiről) és azok világos, racionális álláspontját tárja fel. Scott megmutatja a kereszténység befolyását a "boszorkányságnak" vagy "gonosznak" minősített nézetekre, és elmagyarázza a "boszorkány" szó sokféle (gyakran ártalmatlan) jelentését. A tapintható lelkesedéssel és feltűnően modern perspektívából megírt kötet számos témát dolgoz fel, beleértve a tündéreket, a manókat és a jóslást, valamint az inkvizíciót és a boszorkánypereket.

Scott beszámolóját bőségesen illusztrálják anekdoták és hagyományos mesék, és elképesztő történetek antológiájaként éppúgy olvasható, mint filozófiai értekezésként.
Vélemények