Nincs engedélyezve a javascript.
Mágikus növények - Okkult botanika
Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
3 510 Ft
Borító ár:
3 900 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Paul Sédir (1871. január 2. – 1926. február 3.) francia misztikus és ezoterikus, számos mágikus értekezés és keresztény misztikáról szóló mű szerzőjeként ismert. Amikor1889-ben találkozott Papus-szal (Dr.
Leírás
Raktári kód:
211604
EAN:
9786155032851
Megjelenés:
2023.01.11.
Kötésmód:
puhatáblás, ragasztókötött
Oldalszám:
175
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
250
Paul Sédir (1871. január 2. – 1926. február 3.) francia misztikus és ezoterikus, számos mágikus értekezés és keresztény misztikáról szóló mű szerzőjeként ismert. Amikor1889-ben találkozott Papus-szal (Dr. Gérard Encausse) a Lucien Chamuel által 1888-ban alapított „Librairie du Merveilleux” könyvesboltban jöttek össze, ahol a különböző ezoterikus páholyok tagjai és a téma iránt érdeklődők találkoztak. Papus, mint Eliphas Lévi követője, olyan szellemi irányba vezette el Sédirt, ami számára a legintenzívebb spirituális utat mutatta meg. Később így került a Martinista Renbe, majd utána a Superior Inconnu Initiateur és a Legfelsőbb Tanács tagjává vált.

A mágikus növények – Okkult botanika című könyv három fő részre tagozódik:

- I. rész: A növények világa és a különböző hermetikus elméletek összefoglalását adja.
- II. rész: Az ember és a növények kapcsolatát mutatja be.
- III. rész: Növénytani lexikon, mely közel 300 növényfajt tartalmaz, azok okkult tulajdonságait, a mágiában elfoglalt helyüket és alkalmazásukat a különböző mágikus elixírek elkészítéshez.

A könyv egyéb érdekessége abban az analógiai láncban rejlik, ami összekapcsolja a növényeket a bolygók és az állatövi jegyek, valamint a különböző konstellációk hatásaival, így fontos szerepet kap a Paracelsus által kidolgozott mágikus-orvoslás tanában. Dr. Kássa László
Vélemények