Nincs engedélyezve a javascript.
Fekete Istvánra emlékezve...

Fekete Istvánra emlékezve...

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
1 703 Ft
Borító ár:
1 980 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
1 703 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A szerző új kötete folytatása, kiegészítése a Fekete István az Édesapám volt… nagy sikerű emlékkönyvnek. Helyet kaptak benne a korábban terjedelmi okokból kimaradt levelek és Fekete István naplójának azon részletei is, melyeket 1969–70-ben jegyzett le a kiváló író.

Leírás
Raktári kód:
912965
ISBN:
9789631180961
EAN:
9789631180961
Megjelenés:
2005.
Kötésmód:
keménytáblás, cérnafűzött
Oldalszám:
368
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
410

A szerző új kötete folytatása, kiegészítése a Fekete István az Édesapám volt… nagy sikerű emlékkönyvnek. Helyet kaptak benne a korábban terjedelmi okokból kimaradt levelek és Fekete István naplójának azon részletei is, melyeket 1969–70-ben jegyzett le a kiváló író. Természetesen nem maradt ki a göllei újratemetés „története” sem, mint ahogy tartalmazza a kötet az újabb méltatásokat és reflexiókat Fekete István hatalmas életműve kapcsán. Ifj. Fekete nem kívánja kanonizálni Édesapja írásművészetét, hiszen ezzel maga az irodalomtudomány is mindmáig adós, ugyanakkor elkerüli a kritikai kiadás rendszeres buktatóit is: a Fekete Istvánra emlékezve… nem több és nem kevesebb, mint tisztelgés az Író előtt, fiúi-írói emlékező-tisztelgő aktus mindannyiunk – olvasók, Fekete-rajongók és irodalmárok – legnagyobb örömére.

A szerzőről
ifj-fekete-istvan-web.jpg
ifj. Fekete István

Ifjabb Fekete István 1932-ben született Ajkán, ahol édesapja, Fekete István író egy nagybirtok gazdasági főintézőjeként dolgozott. Ifjabb Fekete István 1956- ban úgy döntött, hogy a forradalomban vállalt szerepe miatt elhagyja az országot. 1963-ig Kanadában élt, ekkor az Egyesült Államokba költözött. Évtizedekig dolgozott masszőrként és fizikoterapeutaként, közben pedig sikeres írói és újságírói pályát futott be: közel húsz könyve jelent meg, riporterkedett a Chicago Tribune-nél, valamint önálló rovata volt az emigráció legismertebb magyar hetilapjában, a Kanadai Magyarságban.

Vélemények