Nincs engedélyezve a javascript.
LEAN SZEMLÉLET
napraforgo_plecsni-1.png
napraforgo_plecsni-1.png

LEAN SZEMLÉLET
Lean Thinking - A veszteségmentes jól muködo vállalat alapja

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
5 310 Ft
Borító ár:
5 900 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 130 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A szerzopáros alapmuve egyfajta szemléletet mutat be: azt, hogyan tehetünk szert a folyamatos fejlesztés képességére, hogyan alakíthatjuk folyamatainkat a valós vevoi igényekhez, és hogyan teremthetünk minoségorientált, rugalmas szervezetet, amely a teljes ellátási lánc mentén a valódi értékteremtésrekoncentrál.
Leírás
Raktári kód:
984234
ISBN:
9789639686830
EAN:
9789639686830
Megjelenés:
2009.
Kötésmód:
puhatáblás ragasztott
Oldalszám:
480
Nyelv:
Magyar
Tömeg [g]:
770
A szerzopáros alapmuve egyfajta szemléletet mutat be: azt, hogyan tehetünk szert a folyamatos fejlesztés képességére, hogyan alakíthatjuk folyamatainkat a valós vevoi igényekhez, és hogyan teremthetünk minoségorientált, rugalmas szervezetet, amely a teljes ellátási lánc mentén a valódi értékteremtésrekoncentrál. Ráadásul mindezt egyre kevesebb ráfordítással. Ha sikeresen elsajátítjuk e szemléletet, megtanulhatunk elérni "egyre kevesebbol egyre többet".

A Lean Thinking 2003-as kiadásának eloszava is érinti az akkori válságot: "Az érdeklodés hatalmas lendületet vett, amikor végül mégis beigazolódott az elorejelzés: 2001-ben recesszió, majd 2002-ben pénzügyi hanyatlás következett be. A lean szemlélet 2001-ben - közel öt évvel a megjelenése után és mindennemu népszerusítés nélkül - újra felkerült a Business Week népszeruségi listájára az üzleti könyvek kategóriájában. Kiadónk szerint ez példa nélküli eset volt." A nemzetközi tapasztalat tehát azt mutatja, hogy a szerzok biztos útmutatóval szolgálnak ahhoz, hogy a vállalatok hogyan tudják túlélni a nehéz idoszakokat, és ami még fontosabb, hogyan tudnak felkészülni a jövoben az ehhez hasonló helyzetekre.

A könyv szerzoi rengeteg adat, esettanulmány és teljesítmény elemzésével kezdték munkájukat, küldetésüknek tekintve a klasszikus tömegtermelés paradigmái között rekedt vállalatok fejlesztését. Bebizonyosodott, hogy a tömegtermelés kevésbé hatékony módszerei, elvei és szokásai megértek aváltásra, és kibontakozóban van egy új irányzat, amely már nem pusztán új módszerek és technikák alkalmazását jelenti. A szerzok, James P. Womack és Daniel T. Jones különféle vállalatok tapasztalatait elemezve kereste azokat az általános érvényu szabályokat, amelyek technológiától, terméktol és piaci tevékenységtol függetlenül sikerre vezették azokat. Munkájuk eredményeképpen letisztult az az öt alapelv, amelyek ma a lean szemlélet alappilléreit jelentik. Meglátjuk majd a könyvben, hogy a recept viszonylag egyszeru, és egyúttal ebben rejlik annak nehézsége is. A könyv számtalan gyakorlati példája utat mutat a sikeres alkalmazáshoz, összefoglalva az esetleges buktatókat és nehézségeket is.
Vélemények