Nincs engedélyezve a javascript.
Soros

Soros

Előadások a Közép-európai Egyetemen

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
2 559 Ft
Borító ár:
2 975 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 559 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

2009 októberében Soros György a budapesti Közép-európai Egyetemen tartott előadássorozat keretében áttekintő ismertetést nyújtott a gazdaságról és politikáról vallott nézeteivel kapcsolatban. Ebben a kötetben tehát a szerző világképének öt pontba sűrített, ugyanakkor igen olvasmányos összefoglalását találjuk.

Leírás
Raktári kód:
912700
ISBN:
9789632443676
EAN:
9789632443676
Megjelenés:
2013.
Kötésmód:
puhatáblás ragasztott
Oldalszám:
144
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
180

2009 októberében Soros György a budapesti Közép-európai Egyetemen tartott előadássorozat keretében áttekintő ismertetést nyőjtott a gazdaságról és politikáról vallott nézeteivel kapcsolatban. Soros jelentős sikereket könyvelhet el magának a pénzügyi élet területén, ugyanakkor a filozófia és az emberi jogok kapcsán is sokat köszönhetünk neki nemzetközi alapítványi hálózata, a Nyílt Társadalom Intézet révén. Jelen előadások egy élet gyakorlati és filozófiai megállapításainak betetőzését jelentik.


Az első és második előadásban Soros a reflexivitásról vallott nézeteit és azok pénzpiaci alkalmazását ismerteti, valamint betekintést nyőjt a közelmőltban lezajlott pénzügyi válságba is. A harmadik és negyedik előadásban globális filantróp tevékenységének vezérelve, a nyílt társadalom fogalmát vizsgálja, majd a kapitalizmus és a nyílt társadalom közötti ellentmondásra összpontosít. A záró előadásban az előttünk álló őtra irányítja a figyelmet, és alaposan kielemzi Kína egyre növekvő gazdasági és politikai szerepét. A Soros előadások a Közép-európai egyetemen című kötetben tehát Soros György világképének öt pontba sűrített, ugyanakkor igen olvasmányos összefoglalását találjuk.


Az egyes előadások:


I. Az emberi bizonytalansági tényező
II. Pénzpiacok
III. A nyílt társadalom
IV. Kapitalizmus kontra nyílt társadalom
V. A kiőt


Soros György a Soros Fund Management elnöke és egyben a nyílt társadalmakat támogató globális alapítványhálózat létrehívója. Számos sikerkönyv szerzőjeként munkái közé tartozik: A 2008-as összeomlás és következményei, A globális kapitalizmus válsága, A nyílt társadalom, Az amerikai hatalmi lufi, A gyarlóság kora, Pénzügyi vihar Európában és az Egyesült államokban.


Budapesten született, jelenleg New Yorkban él.


 


A szerző korábban megjelent kötetei a Scolar Kiadónál:


A globális kapitalizmus válsága (1999)
A nyílt társadalom (2001)
Az amerikai hatalmi lufi (2004)
A gyarlóság kora (2007)
A 2008-as hitelválság és következményei (2009)
A 2008-as összeomlás és következményei (2010)
Pénzügyi vihar Európában és az Egyesült államokban (2012)

Vélemények