Nincs engedélyezve a javascript.
Kegyelemkenyér 3.

Kegyelemkenyér 3.

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
2 160 Ft
Borító ár:
3 000 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 700 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Mit csináljunk? Olyan világban élünk, amilyen van.   Ez nagyon kevés, ide írom még a tartalom jegyzéket: I.          Ormánsági beszélgetések II.         A számok beszélnek III.       Hulló csillagok IV.      Narancsszínű Csepel V.     Utószó helyett
Leírás
Raktári kód:
165011
ISBN:
9786155289248
EAN:
9786155289248
Megjelenés:
2017.
Kötésmód:
puha
Oldalszám:
173
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
202
Mit csináljunk? Olyan világban élünk, amilyen van.   Ez nagyon kevés, ide írom még a tartalom jegyzéket: I.          Ormánsági beszélgetések II.         A számok beszélnek III.       Hulló csillagok IV.      Narancsszínű Csepel V.     Utószó helyett
A szerzőről
moldova_gyorgy_nem_publikus_foto_kallus_gyorgy_1997_3.jpg
Moldova György

Moldova György napjaink egyik legkiemelkedőbb irodalmi alakja és legolvasottabb kortárs szerzője, aki 1934. március 12-én született Budapesten, Reif Sándor és Berkovics Mária zsidó szülők gyermekeként. A „Moldova” nevet magának választotta 1955-ben, első könyve megjelenésekor. A nyilas uralom alatt 1944. november 29-én Vajna Gábor belügyminiszter rendelete a budapesti gettó felállításáról rendelkezett, ezért családjával együtt a budapesti gettóba deportáltálva várta meg a háború végét.

A Színház- és Filmművészeti Főiskola dramaturgia szakára négy évig járt, többek között Csurka István íróval egy évfolyamba. Hosszabb ideig foglalkozott filmírással is, ennek eredménye volt többek között az 1959-ben megjelent „Szerelemcsütörtök”. Zenés színdarabját, a „Légy szíves Jeromos” -t 1962-ben vitték színre a Petőfi Színházban, aminek hatalmas sikere lett.

Moldova György az évek során remek művei mellett számos nagyérdemű díjat is magáénak tudhat. Többek közt kétszeres József Attila-díjas, Prima Primissima díjas, Kossuth-díjas és még Karinthy-gyűrűs kitüntetést is kapott a kiemelkedő munkájáért. Emellett a Digitális Irodalmi Akadémia megalkotója, valamint a hazai humor és szatíra egyik legmeghatározóbb egyénisége. A szerző tanulmányai befejezése után több fizikai munkát is végzett, többek közt dolgozott bányászként, kazánszerelőként, és még kertészként is, de emellett az írás is ugyanúgy jelen volt az életében.

Az alkotás vágya 1964-ben vált teljesen az élete részévé, valamint ebben az időszakban jelent meg az első novellája is az Új Írás folyóiratban. Később művei több millió példányban keltek el, ami többek közt annak volt köszönhető, hogy a mindennapi élet fő problémáit, és legfőbb kérdéseit dolgozta fel. Írásaira jellemző a cselekményesség, a magányos, „mindennapi hősök” szerepeltetése. Nagyszerű művei jellemzően négy fő műfaj köré rendeződnek, ezek a szatírák, prózai írások, riportok és az aforizmák.

Moldovának fontos szerepe volt a világháború utáni magyar szociográfia megteremtésében, ugyanis a valós problémákkal foglalkozó riportkönyvei országosan ismertté tették a nevét. A szerző sikerének titka a populáris irodalom eszköztárának mesteri kezelése és a valós problémák kérdéskörének vizsgálata.

Moldova György nagysikerű, legolvasottabb műveit keresd a BOOK24 online polcain! Fedezd fel a gazdasági, közéleti és politikai könyvkínálatunkat is!

Vélemények