Nincs engedélyezve a javascript.
Szerelmi bűnügyek

Szerelmi bűnügyek

Csankó Zoltán előadásában

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
3 990 Ft
Borító ár:
3 990 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

1 db MP3 CD, 337 perc
A szerelem furcsa dolgokra képes, néha sötét és nem mindig boldogít. Ezt a krimi királynőjénél senki sem tudta jobban.
Leírás
Raktári kód:
212758
EAN:
9789636360559
Megjelenés:
2023.03.23.
Kötésmód:
tok
Nyelv:
magyar
1 db MP3 CD, 337 perc

A szerelem furcsa dolgokra képes, néha sötét és nem mindig boldogít. Ezt a krimi királynőjénél senki sem tudta jobban. Mr. Satterthwaite az operába látogat Mr. Harley Quinnel, Poirot vidéken időzik és a darázsfészkek kiirtásának módjait tanulmányozza, Miss Marple egy falusi szerelmi gyilkosságot old meg. Az emberi lélek páratlan ismerője e kötet novelláiban is mesterien fonja szerelmi bűnügyeinek szálait. Ez a kötet csupacsupa szerelem és szenvedély...

Tartalom:
Helené arca • Halál a Níluson • Halál a patakban • Kettős bűnjel • Gyümölcsöző vasárnap • Darázsfészek • A házmesterné bosszúja • Magnóliavirág • A szerelmi nyomozók
A szerzőről
f96e398394040b87fd225ba6d2ea9cea_e1631602474231_511x440.jpg
Agatha Christie
Agatha Christie, akit mindenki a detektívregények koronázatlan királynőjeként ismer, könyveivel, színpadi műveivel új útra terelte a krimi műfaját és munkásságával nemcsak emlékezetes történetekkel, de halhatatlan szereplőkkel (M. Poirot, Miss Marple, Hastings kapitány, Japp felügyelő) is megajándékozta az irodalom világát.

Ma már bátran kijelenthetjük, hogy Christie írásai minden korban megállják a helyüket, köszönhetően az írónő lebilincselő stílusának, a fordulatos történetszövésnek és a szövegek nyelvezetének.

Rajongói szerint A. C. mindig tudta, hogyan kell fenntartani az olvasók figyelmét, írásai soha nem a gyilkosságok, az elkövetés módjának naturális, brutális ábrázolásával akartak kitűnni, sokkal inkább a bűntények felderítése, a rejtély megoldása állt a középpontban.


Ismert művei: Az Ackroyd-gyilkosság (1926), A sittafordi rejtély (1931), Gyilkosság az Orient expresszen (1934), Az ABC-gyilkosságok (1936), Halál a Níluson (1938)

Agatha Christie angol írónő, a krimi koronázatlan királynője. William Shakespeare könyvei és a Biblia után az írónő detektívregényei a legnagyobb példányszámban eladott kötetek a világon. Sikere a mai napig töretlen.

Több mint 80 detektívregényével nemcsak a könyvesboltokban, hanem a filmvásznon is gyakran találkozhatunk. Agatha Christie valódi irodalmi ikon, aki izgalmas bűnügyi regényeinek köszönhetően egykor a leggazdagabb írónőjének mondhatta el magát. Christie-t kivételes szakmai tudása, munkabírása és határozott kiállása tette igazán naggyá. Az emblematikus nyomozó, akit a krimiirodalom rajongói kaptak Agatha Christie-től, egyedülálló hagyaték.
A szerző életéről

Az írónő 1890. szeptember 15-én született Agatha Mary Clarissa Miller néven, a délnyugat-angliai Torquay városában. Anyja, Clara Boehmer angol, míg apja, Frederick Alvah Miller amerikai származású. 1897-ben édesapja betegeskedése, valamint a család anyagi helyzetének romlása miatt bérbe adták ashfieldi otthonukat és Dél-Franciaországba költöztek. Itt tanult meg Agatha hallás után franciául és itt kezdett el zongorázni tanulni. Az írás mellett más művészeti ágak is vonzották: a zene és az opera szeretete egész életét végigkísérte. A hosszúra nyúlt kitérő után visszaköltöztek Angliába, azonban apja egészsége tovább romlott, nem sokkal később pedig elhunyt. Agatha 1912-ben ismerte meg Archibald Christie-t, a Royal Flying Corps pilótáját egy táncestélyen. 1914. december 24-én házasodtak össze. Egy gyermekük született: Rosalind Margaret Clarissa Christie 1919. augusztus 19-én Ashfieldben. Az írónő az első világháború ideje alatt a torquayi kórházban dolgozott ápolónőként, ahol egy méreggel elkövetett gyilkosság és egy rejtélyes detektív feltűnésén való fantáziálás indította el az írói pályán. Az 1926-ban megjelent Ackroyd-gyilkosság segítette elő Agatha Christie-t a világhírnév felé.

A detektívkönyvek - Ahogy Arthur Conan Doyle-nak is megvolt a maga detektívkaraktere, Sherlock Holmes, úgy Agatha Christie könyveiben is újra feltűnik a belga származású magándetektív, Hercule Poirot. Poirot különleges karaktere összesen 33 regényben és 54 novellában szerepelt. Az Agatha Christie történetek klasszikus detektívsztorik, amelyben a nyomozó belebotlik egy gyilkosságba, vagy egy közeli ismerőse érintett a bajban. Az Agatha Christie könyvek izgalmas világát a filmvásznon is élvezhetjük olyan izgalmas moziknak hála, mint a Gyilkosság az Orient Expresszen vagy a Függöny: Poirot utolsó esete.Fedezd fel Agatha Christie és a magával ragadó, izgalmas krimi könyvkínálatunkat!

Vélemények