Nincs engedélyezve a javascript.
A feketeláb indiánok között
Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
2 513 Ft
Borító ár:
3 490 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 071 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

James Willard Schultz hosszú ideig élt a feketeláb indiánokkal. Könyvében ezen időszak érdekfeszítő történetét adja közre az indiánok életének valósághű, színes leírásával. Művében a prérin élő indiánok változatos, nyüzsgő mindennapjai jelennek meg a bölényvadászatokkal és az ellenséges törzsekkel vívott csatákkal.
Leírás
Raktári kód:
211593
EAN:
9786156409973
Megjelenés:
2023.01.26.
Kötésmód:
puhatáblás
Oldalszám:
282
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
300
James Willard Schultz hosszú ideig élt a feketeláb indiánokkal. Könyvében ezen időszak érdekfeszítő történetét adja közre az indiánok életének valósághű, színes leírásával. Művében a prérin élő indiánok változatos, nyüzsgő mindennapjai jelennek meg a bölényvadászatokkal és az ellenséges törzsekkel vívott csatákkal. A könyv a valóságot ábrázolja, nem regény, bár akadnak benne regényes részletek is. Értékét éppen az események abszolút valósághű leírása adja.

A könyv különlegesen értékes dokumentum. Igaz ábrázolás a rézbőrű emberekről. Az indiánok magánéletének intimitásairól még senki sem közölt leírást. A könyv együttérző, egyben tárgyszerű bepillantást enged az indiánok mindennapjaiba. Kézzelfogható, intim közelségbe kerülnek a könyvben szereplő indián férfiak és asszonyok. Miközben a Marias folyó menti kunyhók népének érzelmei teljesebben és nyíltabban érvényesülnek, a feketeláb indiánok viselkedésében ráismerhetünk közös emberi értékeinkre. Közösek érzéseink, a szeretet és a gyűlölet, a reménykedés és a félelmek. Azonos indítékok mozgatják őket és minket, fehéreket is. Az indián is ugyanolyan, mint a fehér ember, csak a civilizáció álcája nélkül.
Vélemények