Nincs engedélyezve a javascript.
Kennedy

Kennedy

A gyilkosság, amely véget vetett az amerikai Camelotnak

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
3 354 Ft
Borító ár:
3 900 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 354 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Az 1960-as évek elején John F. Kennedy, a korszak férfiideálja és az Amerikai Egyesült Államok 35. elnöke, óriási népszeruségnek örvend. Felesége, Jackie pedig bájával, stílusérzékével ejti rabul a világot. Kennedy elnöksége sikerre ítéltetett, akárcsak az Arthur-legendában Camelot városa: az idilli boldogság oázisa reményt és optimizmust jelent a hidegháború sivatagában.
Leírás
Raktári kód:
122339
ISBN:
9789633041147
EAN:
9789633041147
Megjelenés:
2013.
Kötésmód:
puhatáblás ragasztott
Oldalszám:
380
Nyelv:
magyar
Ám ötven évvel ezelott, 1963. november 22-én a dallasi puskalövések az egész nemzetet megrendítik, napokig szomorúság és zavartság uralkodik az országban.

Mi történt? Ki ölte meg az elnököt? Milyen erok állhattak a háttérben? Sokféle találgatás kelt szárnyra azóta. A hidegháború kiélezodésével Kennedy több befolyásos ellenfelet is szerzett magának, például Nyikita Hruscsov szovjet vezetot, Fidel Castro kubai diktátort és Allen Dullast, a CIA igazgatóját. Ezen kívül bátyja, Robert Kennedy igazságügy-miniszter szigorú intézkedései a szervezett bunözés felszámolására tovább növelte azok számát, akik szerettek volna leszámolni az elnökkel.
Vélemények