Nincs engedélyezve a javascript.
Könyvélmények
szazalek_kiadoi-1.png
szazalek_kiadoi-1.png

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
3 591 Ft
Borító ár:
3 990 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 793 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A kötetben olvasható írások vezérfonala, közös nevezője a könyvek és maga az olvasás öröme. Mivel személyes élményekről van szó, a fejezetek válogatása teljes mértékben a szerző szubjektív döntésén alapult.
Leírás
Raktári kód:
218467
EAN:
9786156555762
Megjelenés:
2023.11.24.
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
296
Méret [mm]:
145 x 208
Nyelv:
magyar
A kötetben olvasható írások vezérfonala, közös nevezője a könyvek és maga az olvasás öröme. Mivel személyes élményekről van szó, a fejezetek válogatása teljes mértékben a szerző szubjektív döntésén alapult. A könyvek kapcsán az egyes fejezetek irodalomról, történelemről, néhol képzőművészetről szólnak.
Több fejezet idézi a könyvkiadás és az éremművészet sok esetben egymásra épülő, néha elválaszthatatlan kapcsolatát, így például a Nyugat folyóirat arculatának változásait. Egzotikus helyszínek (India, Arábia) mellett, néhány külföldi szerző Magyarországról alkotott személyes élménye szolgálhat érdekes tanulságul. E mellett megjelennek a magyar történelem eddig kevéssé ismert vonatkozásai csakúgy, mint a hazai kultúrtörténet különös, nem egyszer elgondolkodtató eseményei, köztük a Kádár-korszak cenzúrájának néha groteszkbe hajló döntései.
Még a sportnak is jutott hely: a 20. század egyik legnagyobb hazai írójának rendhagyó tudósítása az első magyar-spanyol válogatott futballmérkőzésről.Ajánljuk ezt a kötetet azoknak, akik szeretik a könyveket, a különleges és izgalmas barangolást a hazai kultúrtörténetben, esetenként kitekintéssel a képzőművészetre.
Vélemények