Nincs engedélyezve a javascript.
Minden leírt betű hitvallás

Minden leírt betű hitvallás

Az író mint közéleti ember

Szállítás:
2-5 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
3 792 Ft
Borító ár:
4 990 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 291 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Műveinek az összessége egységes életmű. Minden egyes könyve, cikke, nyilatkozata csak része egyetlenegy, ma már áttekinthető nagy egésznek, amely egy önmagával mindig azonos írót revelál, akit az idők, az események, a változások tömege, amiket átélt, nem tudott letéríteni a maga külön útjáról, és nem tudott eltéríteni a maga külön individuális látási módjától.
Leírás
Raktári kód:
100252
EAN:
9786156409676
Megjelenés:
2022.11.16.
Kötésmód:
keménytáblás, cérnafűzött
Oldalszám:
560
Nyelv:
magyar
Műveinek az összessége egységes életmű. Minden egyes könyve, cikke, nyilatkozata csak része egyetlenegy, ma már áttekinthető nagy egésznek, amely egy önmagával mindig azonos írót revelál, akit az idők, az események, a változások tömege, amiket átélt, nem tudott letéríteni a maga külön útjáról, és nem tudott eltéríteni a maga külön individuális látási módjától. Minden mondata, minden félmondata, amit fél évszázad alatt leírt, magán viseli a bélyeget - azonnal ráismerünk: az övé. Amikor az életműnek a fontosságáról beszélünk, akkor ezt azért tesszük, hogy megvilágítsuk a különbséget a szórványos, esetleges - és az egy életen át tartó egész műben testet öltő inspiráció között. Impozáns és nagyszerű ez, látványnak is felemelő, amikor valakinél folytatólagosan megvan a képesség, hogy hosszú évtizedeken keresztül ugyanazzal az energiával reagál minden benyomásra, mint ahogy bizonyos embereknél csak kivételes pillanatokban történik.

Sinkó Ervin Miroslav Krležáról írott esszéje nyomán

Az életműkiadás utolsó, 9. kötetében többek között az író nyilatkozatai, alkalmi beszédei, illetve a vele készült interjúk - köztük az egész életutat átfogó darabok is - helyet kaptak. A kötet a teljesség igényével: Gion valamennyi e tárgykörbe tartozó és hozzáférhető szövegének - beleértve a csak hang- vagy filmfelvételen fennmaradtakat is - közlésével teszi teljessé az életműkiadás 2007-ben indult sorozatát. Ez a könyv, amellett, hogy sok-sok meglepő érdekességgel szolgál a szépprózai művek keletkezéséről, az író eddig megjelent műveiből kevéssé ismerhető oldalait - a kisebbségi közéleti embert és kultúrpolitikust: írószövetségi elnököt, színházigazgatót, kiadóitanács-elnököt és rádiós főszerkesztőt - is segít megismerni
Vélemények