Nincs engedélyezve a javascript.
Múlt, jelen, jövő, avagy a tacit tudás-transzfer vállalati dimenziói

Múlt, jelen, jövő, avagy a tacit tudás-transzfer vállalati dimenziói

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
2 064 Ft
Borító ár:
2 400 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 064 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A könyv megírásának szükségességét egy Edwin Landtól - a HP vezetőjétől - származó idézet továbbgondolása erősítette meg benne. Land szerint a "Polaroid összes tőkéjének 90 %-a esténként autóba ül és hazamegy". Igen, de Land úgy gondolkozott, hogy utána reggel visszaül ...

Leírás
Raktári kód:
124626
ISBN:
9786155457166
EAN:
9786155457166
Megjelenés:
2014.
Kötésmód:
puhatáblás, ragasztókötött
Oldalszám:
140
Nyelv:
Magyar-Angol
A könyv megírásának szükségességét egy Edwin Landtól - a HP vezetőjétől - származó idézet továbbgondolása erősítette meg benne. Land szerint a "Polaroid összes tőkéjének 90 %-a esténként autóba ül és hazamegy". Igen, de Land úgy gondolkozott, hogy utána reggel visszaül az autójába és tőkéjének 90 %-a újra egy helyen lesz, és elérhetővé válik. Miután a tudás egy része személyhez köthető, nem dokumentálható, nem verbalizálható, tapasztalatokon alapul, így felmerül a kérdés, hogy ezen tudás megtartása, főleg a kulcspozícióban lévők, illetve más szempontból a vállalat érdekében kulcsfigurának számító munkavállalók esetében milyen új feladatokat jelent a vállalat számára.
A kérdés akkor válik igazán izgalmassá, ha a tervezhető munkaerőmozgások leggyakoribb formáját (elsősorban a nyugdíjazást) megvizsgálva egy olyan folyamatot sikerül rekonstruálni, amely alapján a vállalatok képesek lesznek felkészülni egyéb tervezhető munkaerőmozgás (szülési szabadság, hosszabb idő a leány- vagy anyavállalat külföldi telephelyein) esetén a folyamatos tacit vagy tapasztalati tudás megosztására.
Jelen könyv elsősorban tudományos kutatásokon alapuló olyan gyakorlati módszerek bemutatását tűzte ki célul, amelyek a vállalatvezetők, humán szakemberek és vállalati humánpolitikával foglalkozó kutatók tudástárát bővítik. 
A(z) Múlt, jelen, jövő, avagy a tacit tudás-transzfer vállalati dimenziói (Könyv) szerzője Sólyom Andrea.
Vélemények