Nincs engedélyezve a javascript.
Az építészeti tér genezise - Hajnóczi Gyula pályája és elméleti munkássága

Az építészeti tér genezise - Hajnóczi Gyula pályája és elméleti munkássága

Sorozat:

Szállítás:
2-5 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
5 580 Ft
Borító ár:
6 200 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
5 580 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Hajnóczi Gyula (1920-1996) Ybl- és Kossuth-díjas építész, teoretikus a 20. század magyar építészettörténetének jelentős, nemzetközileg elismert alkotója. Műveltségének sokoldalúságát bizonyítja, hogy műegyetemi tanulmányai előtt teológiai és bölcsészettudományi területen is képezte magát.
Leírás
Raktári kód:
217338
EAN:
9786156434722
Megjelenés:
2023.09.26.
Kötésmód:
puhatáblás, ragasztókötött
Oldalszám:
192
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
800
Hajnóczi Gyula (1920-1996) Ybl- és Kossuth-díjas építész, teoretikus a 20. század magyar építészettörténetének jelentős, nemzetközileg elismert alkotója. Műveltségének sokoldalúságát bizonyítja, hogy műegyetemi tanulmányai előtt teológiai és bölcsészettudományi területen is képezte magát. 1950-től haláláig a Műegyetem Építészmérnöki Karán az Építészettörténet Tanszék oktatójaként tevékenykedett, ahol új típusú, rendszerszemléletű egyetemi tankönyvet hozott létre Az építészet története - Ókor címmel.

Érdeklődésének középpontjában a térelmélet állt, melyet egész életében kutatott. Ennek eredményeként született meg Vallum és intervallum című tudományos munkája, melyben mintegy százötven szakkifejezést vezetett be a tudományos diskurzusba. Műemlék-rekonstruktőrként többek között olyan római kori helyszíneken hagyta jellegzetes "kéznyomát", mint Aquincum, Baláca és Szombathely. A didaktikai módszer és a rekonstrukciós rajzok alkalmazásával e téren is új utakat nyitott. A kötet végigköveti Hajnóczi Gyula életpályáját, és bemutatja generációkra ható, innovatív építészetelméleti szemléletét írásainak kíséretében, melyek máig aktuális gondolatokat tartalmaznak, és most először jelennek meg összegyűjtve.

A kötet az MMA Építőművészeti Tagozat szakmai együttműködésével a Generációk építőművészeti sorozatban jelent meg.
Vélemények