Nincs engedélyezve a javascript.
AnnaMaria sings/singt/énekel
szazalek_kiadoi-1.png
szazalek_kiadoi-1.png

AnnaMaria sings/singt/énekel

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
7 191 Ft
Borító ár:
7 990 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
5 593 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Tóth Kinga, a Prae Kiadó és a MODEM gondozásában megjelenő legújabb művészeti albumában a tradicionális imákat és a szentéletű nők, valamint az apácák életét kutatja a XI. századtól egészen napjainkig - mindezt párbeszédbe hozva a mai modern nők életével.
Leírás
Raktári kód:
217723
EAN:
9786156675057
Megjelenés:
2023.10.09.
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
156
Nyelv:
magyar
Tóth Kinga, a Prae Kiadó és a MODEM gondozásában megjelenő legújabb művészeti albumában a tradicionális imákat és a szentéletű nők, valamint az apácák életét kutatja a XI. századtól egészen napjainkig - mindezt párbeszédbe hozva a mai modern nők életével. Mit kezdhet egy mai modern nő, hogyan reflektálhat a szent nők életére, az apácaéletmódra, milyen élethelyzetekben találhat magára, találhat példára vagy illetheti kritikával ezeket a korai női szerepvállalásokat? Hogy tudtak a korabeli nők társadalmi szerepeket vállalni, esetleg művészetüket, magánéletüket megvalósítani akár az apácaéletmód segítségével? Segít-e az elvonulás, a visszavonulás napjainkban, kapcsolhatjuk-e akár ezt a fajta viselkedést egy társadalmi szerepvállaláshoz?

"Párhuzamokat, kapcsolódási pontokat keresek ezekben a szövegekben és művészeti munkákban, elsődlegesen olyan női szentek életét kutatva, akik aktivizmusukkal váltak szentekké, akik nem a mártíromságot, hanem nagyon is a társadalomban való munkálkodást választották. Az apácák életét is mint performatív gesztust figyelem, órarendjüket, tanítói-filozófiai-művészeti munkáikat tanulmányozva. Szövegszinten korai imákkal, Mária-énekekkel foglalkozom, ezekből merítve gesztusokat, fordulatokat a saját szövegeimbe. Modern imádságoknak, női imádságoknak szánom ezeket az új verseket: tradiciók és nyitottság, lelki- és beszédgyakorlatok, új-érzékenység. A szövegek mellett imaperformanszokat, zajliturgiákat, gyónásperformanszot is adok elő." (Tóth Kinga)

A háromnyelvű szövegek mellett a szerző grafikai, vizuális- és hangköltészeti, videó- és performanszmunkái, objektinstallációs felvételei láthatók és hallhatók. A kötet ősszel október 5-én Debrecenben a Magdafeszten, október 13-án pedig Budapesten a Margó Fesztiválon mutatkozik be, kapcsolódó művészeti anyagok szeptember közepéig a MODEM RE:RE kiállításán és a Ceredi Művésztelepen láthatóak.

A művészeti album előrendelhető közvetlenül a szerzőtől egy crowd-funding linken keresztül:A co-funding oldal linkje: https://igg.me/at/annamaria/x/34972068#/

Együttműködő alkotók: Péter Szabina-Bodnár Kristóf (blanche the vidiot), Vigh Levente, Sophia Matteikat, Kulcsár Edmond, Silvia Rosani

design: Black Monty Studio: Popella Dóra
Vélemények