Nincs engedélyezve a javascript.
A Soprano család 1.
Magyar Rocktörténet "80-"90
Marc Chagall

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
4 950 Ft
Borító ár:
5 500 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 950 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A huszadik század legjelentősebb orosz származású festője, Marc Chagall pályakezdő éveinek páratlan méltatása ez a kötet.
Kedvencnek jelölöm
Leírás
Raktári kód:
916810
ISBN:
9789637318719
EAN:
9789637318719
Megjelenés:
2005.
Kötésmód:
kemény
Oldalszám:
160
Nyelv:
magyar
A huszadik század legjelentősebb orosz származású festője, Marc Chagall pályakezdő éveinek páratlan méltatása ez a kötet.
Ha egyáltalán még szükség volt végső érvekre ahhoz, hogy bebizonyosodjon: Chagall álomszerű, megtévesztően „primitív" alkotásait szinte kizárólag szülőhazája, Oroszország ihlette, úgy ez a gyűjtemény biztosan tartalmaz ilyeneket. Az oroszországi zsidóság hétköznapi életének jeleneteit többnyire emlékei alapján örökítette meg a művész, jóval azután, hogy elhagyta szülővárosát, Vityebszket, és előbb Szentpétervárra utazott, amely szellemi miliőjével vonzotta, később, az 1920-as években pedig a bohémok városába, Párizsba költözött. A könyv felöleli Chagall 98 életévének kronológiáját, gyermekkorát és ifjúságát, de bepillantást enged a jövőbe is, mely még előtte állt, miután 1923-ban elhagyta Oroszországot. Szép számmal állnak rendelkezésünkre korabeli dokumentumok, fényképek Vityebszkről, Chagall szülővárosáról, családjáról és róla is még mint fiatalemberről, és ezek sok lebilincselően érdekes részlettel segítik a művész hátországának megismerését.
Vélemények