Nincs engedélyezve a javascript.
Sisak és kard

Sisak és kard

Magyar művészek első világháborúval kapcsolatos alkotásai

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Borító ár:
3 990 Ft
Eredeti ár:
3 032 Ft
Book24 ár:
3 352 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Eredeti ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Book24 ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Az első világháború százéves évfordulójára emlékezve, hazánkban nagyon sok köztéri hősi emlékművet újítottak fel, és a számos kiállítás, rendezvény mellett több – nem egyszer hiánypótló – kiadvány jelent meg.
Leírás
Raktári kód:
202576
ISBN:
9786156283887
EAN:
9786156283887
Megjelenés:
2021.
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
440
Nyelv:
magyar

Az első világháború százéves évfordulójára emlékezve, hazánkban nagyon sok köztéri hősi emlékművet újítottak fel, és a számos kiállítás, rendezvény mellett több – nem egyszer hiánypótló – kiadvány jelent meg. Lehet-e még újat mondani ebben a témakörben a művészeti alkotásokkal kapcsolatban?
E könyv szerzője szerint – lehet. Hiszen az első világháborús vonatkozású művészi alkotásokkal kapcsolatban számos – néha egészen különleges – kérdés is felmerülhet, amikre a könyv igyekszik választ adni. Javarészt szobrokról, de sok helyen kisplasztikákról, érmekről, plakettekről, jelvényekről, valamint az alkotó szobrászokról esik szó, ám a fejezetek sora – nem véletlenül – egy grafikus első világháborús vonatkozású alkotásaival zárul.


Ajánljuk ezt a könyvet elsősorban azoknak, akiket ebben a témában érdekelnek a búvópatakként rejtőző részletek, a kevéssé ismert, különleges információk, az egyes műalkotások születésének, áthelyezésének vagy eltávolításának háttere, továbbá az emlékművekkel kapcsolatos esetleges szépirodalmi vonatkozások. És persze mindenekelőtt azoknak, akiket érdekel mind az első világháború, mind a magyar művészet története. A kötet valamennyi fejezetét jelentős jegyzetanyag kíséri.


A könyv végén található Tárgymutató, Helymutató, Művészek mutatója mellett, a műalkotásokon szereplő katonai egységek a Katonai alakulatok mutatója alapján kereshetők vissza.

Vélemények