Nincs engedélyezve a javascript.
Logópóker, propagandafegyver?

Logópóker, propagandafegyver?
A merchandising szerződés

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
2 153 Ft
Borító ár:
2 990 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 691 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

"Dr. Füzér Ágota bírálja a számára elfogadhatatlan, kritikátlan vásárlói viselkedést. Ily módon sok ember nem képes megkülönböztetni a saját igényének megfelelőt az üzleti ajánlattól. Az író sürgeti, hogy a jogrendszer vegye föl szabályai közé az egyén magánszférájának védelmét. Ez a dolgozat legfőbb üzenete számomra.
Leírás
Raktári kód:
213141
EAN:
9786155738074
Megjelenés:
2023.04.14.
Kötésmód:
ragasztókötés
Oldalszám:
110
Nyelv:
magyar
"Dr. Füzér Ágota bírálja a számára elfogadhatatlan, kritikátlan vásárlói viselkedést.
Ily módon sok ember nem képes megkülönböztetni a saját igényének megfelelőt az üzleti ajánlattól.
Az író sürgeti, hogy a jogrendszer vegye föl szabályai közé az egyén magánszférájának védelmét. Ez a dolgozat legfőbb üzenete számomra.

Egyes boltokban a gyermekek által fölérhető polcokról kínálják a valódinak tűnő figurák, rajzfilmek, mesealakok által csalogató termékeket.
A valódinak hitt szereplők iránti rajongás szinte vezeti a gyermek választását az örömérzeten keresztül (csillog-villog, zenél).

Virtuális világgal találkozik a gyermek, és ez a torzítás a valós tapasztalatokat megkerülve hamis elvárásokat épít ki. A gyermek rajong a valódinak hitt figurák iránt, amelyek látszatra erősebbek, ravaszabbak, lélekben különbek mindenkinél. És mindez a hamis tapasztalás romboló: romboló az önismeret útján haladó gyermek számára.
Az író körülír egy olyan vásárlói viselkedésmintát, melyre jellemző a hiszékenység, az utánzási hajlam: amikor egy neves sportoló vagy híres művész ajánl bárminő terméket, látszatra a termék minőségét is. Később némelyek rádöbbennek, hogy rászedték őket.
Ez a jelenség egyfajta "kulturális zaklatás".
Dr. Füzér Ágota páratlan nyelvi leleménnyel rendelkező publicista. Nem tér el az olcsó hatáskeltés, a "jópofáskodás" irányába.
A közérthetőség az ő meggyőző véleményalkotásának a forrása.
Erőteljes kritika bujkál a humorral átitatott kifejezéseiben: "Az ismeretektől mentes embereket lehet befolyásolni: akiknek nincs képességük dönteni és önállóan gondolkodva választani a termékek kínálatából."
Ily módon az iskolázottság különböző mértékeit és a közneveltséget is érinti meglátásaival.

Dr. Füzér Ágota nem csupán föltárja a vásárlói viselkedések torzulásait, hanem ötleteket, átgondolható javaslatokat is tesz a tudatos vásárlószokások kialakítására.

Mihalekné Kádár Magda
tanár"
Vélemények