Nincs engedélyezve a javascript.
Férfiidők lányregénye

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
3 869 Ft
Borító ár:
4 299 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 869 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

1948 nyarán Körner Aladár nőgyógyásznál egy kétségbeesett asszony jelenik meg egy hallgatag, fiatal lánnyal. Klára, aki a háború során szüleit és testvéreit is elveszítette, tizenhat éves, kórosan sovány, olyan, mintha nem akarna felnőni.
Leírás
Raktári kód:
204606
ISBN:
9789636040482
EAN:
9789636040482
Megjelenés:
2022.
Kötésmód:
füles, kartonált
Oldalszám:
328
Nyelv:
magyar
1948 nyarán Körner Aladár nőgyógyásznál egy kétségbeesett asszony jelenik meg egy hallgatag, fiatal lánnyal. Klára, aki a háború során szüleit és testvéreit is elveszítette, tizenhat éves, kórosan sovány, olyan, mintha nem akarna felnőni. A férfi, aki családjából egyedüliként élte túl a vészkorszakot, hamar felismeri a lány szótlansága és kamaszos dühe mögött azt a magányt és elképesztő szeretetvágyat, amellyel neki is nap mint nap meg kell küzdenie.
Aladár és Klára között rövid idő alatt különleges, mások számára nehezen értelmezhető barátság szövődik. Egy barátság, amely felette áll minden társadalmi normának, és segít, hogy a háború elmondhatatlan szörnyűségei után e két ember újra megtanuljon élni és szeretni. Megmaradhat egy ilyen kapcsolat eredendő tisztaságában, vagy végül maga alá gyűri a történelem?

F. VÁRKONYI ZSUZSA 1948-ban született, az ELTÉ-n szerzett diplomát klinikai pszichológiából. Pszichoterapeutaként, oktatóként és trénerként is dolgozik, számos pszichológiai tárgyú könyv szerzője és fordítója, rendszeresen tart előadásokat, illetve szólal meg szakértőként különböző rádió- és tévéműsorokban. A 2004-ben megjelent Férfiidők lányregénye az első szépirodalmi alkotása. A regény alapján Akik maradtak címmel forgatott filmet nevezte 2019-ben Magyarország az Oscar-díjra.
Vélemények