Nincs engedélyezve a javascript.
Utazás Faremidóba / Capillária

Utazás Faremidóba / Capillária
(E-könyv)

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
Borító ár:
380 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
361 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Karinthy két fantasztikus regénye, az Utazás Faremidóba és a Capillária nagy világirodalmi hagyományba kapcsolódva, Gulliver utazásainak történetét meséli tovább. Faremidó lakói szervetlen anyagokból tökéletessé összeszerelt géplények, akik a romlandó testu emberiséget a Föld betegségének tartják, s zenei hangok segítségével ?beszélve?
Leírás
Raktári kód:
146582
ISBN:
9789633745564
EAN:
9789633745564
Gyártó kód:
7583
Megjelenés:
2011.
Oldalszám:
200
Nyelv:
magyar
Karinthy két fantasztikus regénye, az Utazás Faremidóba és a Capillária nagy világirodalmi hagyományba kapcsolódva, Gulliver utazásainak történetét meséli tovább.
Faremidó lakói szervetlen anyagokból tökéletessé összeszerelt géplények, akik a romlandó testu emberiséget a Föld betegségének tartják, s zenei hangok segítségével ?beszélve? valósítják meg az ideális társadalmat, a szépség és harmónia birodalmát. Az iróniával, humorral átszott, mégis kesernyés ?útleírás? szerzoje méltó folytatója a swifti életmu szemléletének.

Capillária tenger alatti tartományának irányítói az érzelmeiktol vezérelt, önfeledt, csodaszép nok, akik szó szerint kiszipolyozzák és elevenen megeszik az egyetlen csökevényes szervre redukálódott, alsóbb rendu hímeket. A két nem örök harcában ? az elbeszélo nem rejti véka alá epés véleményét ? sorsszeruen és végzetesen diadalmaskodik a no. Karinthy mindezt maró szatírával tárja az olvasó elé, miközben az álszent társadalom felfogásával szemben ? a férfiak kiszolgáltatottságát írja meg.
A szerzőről
karinthy_frigyes_iro.jpg
Karinthy Frigyes
A magyar író, költő és műfordító pályafutása 1898 és 1900 kezdődött színművek, kalandos történtekek, versek és mesék írásával. 1907-től kezdve folyamatosan jelentek meg írásai, de az igazi áttörés 5 év múlva érkezett el, ekkor jelent meg az Így írtok ti című paródiakötete.
1935-en Baumgartner-díjjal tüntették ki. Egy évvel később agydaganattal műtötték, a betegsége alatti tapasztalataiból, élményeiből született az Utazás a koponyám körül című műve. Karinthy nevét a nagyközönség elsősorban irodalmi karikatúráiról ismeri, pedig nagyon sok műfajban alkotott maradandót: több mint 5 ezer cikket írt különböző újságokba a riporttól kezdve az irodalmi elemzéseken át a filozófiai eszmefuttatásokig. Ismert művei: Így írtok ti (1912), Tanár úr kérem (1916), Kötéltánc (1923), Láncszemek (1929), Utazás a koponyám körül (1937)
Vélemények