Nincs engedélyezve a javascript.
A Sárkány felemelkedése

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
13 499 Ft
Borító ár:
14 999 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
13 499 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Pompás, közel kétszáz vadonatúj illusztrációt tartalmazó képeskönyv, amely az HBO Trónok harca című sagája előzménysorozatának középpontjában álló ikonikus családot, a Targaryen-házat mutatja be.
Leírás
Raktári kód:
210637
EAN:
9789636358167
Megjelenés:
2022.11.30.
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
336
Méret [mm]:
300 x 228 x 30
Nyelv:
magyar
Pompás, közel kétszáz vadonatúj illusztrációt tartalmazó képeskönyv, amely az HBO Trónok harca című sagája előzménysorozatának középpontjában álló ikonikus családot, a Targaryen-házat mutatja be.
A Targaryenek évszázadokon át ültek Westeros Vastrónján, miközben az egeket a sárkányaik uralták. A Valyria Végzetét túlélő egyetlen Sárkányúr-család történetét ármányos politika, szövetségek és árulások, nemes és alávaló tettek sora jellemzi. A Sárkány felemelkedése a Targaryenek létrejöttének és hatalomra jutásának legendáját beszéli el, lefedve azt a szakaszt, amelyet először George R. R. Martin epikus, Tűz & Vér című, Aegon Targaryen westerosi hódításának, valamint a hírhedt Sárkányok Táncának - a Targaryenek uralmát kis híján megszüntető polgárháborúnak - történetét elbeszélő krónikájából ismerhettünk meg.
A vadonatúj képekkel teli, csodálatos referenciakönyvként is használható kötet szinte életre kelti a Targaryen-család tagjait és sárkányaikat. Tökéletes a westerosi legendáriumot jól ismerő és azt kutató rajongók számára, de azoknak is, akik az HBO Sárkányok háza című sorozatán keresztül találkoznak először a Targaryenekkel. A kötet az információk kincsestára a legnagyobb hatalommal bíró westerosi család históriája iránt érdeklődők számára.
A szerzőről
gettyimages_1134756820.jpg
George R. R. Martin
A fantasy, a horror és a sci-fi műfajában alkotó amerikai írót a legnagyobb fantasyszerzőnek tartják J. R. R. Tolkien óta. Bár nagyon fiatalon kezdett el írni, első története középiskolás korában jelent meg nyomtatásban, az írással sokáig csak részmunkaidőben foglalkozott, és csak 1979-ben lett főállású író. A hetvenes években irodalomi munkásságával több Hugo- és Nebula-díjat is nyert.
Ennek ellenére a novella- és regényírást egy átmeneti időre lecserélte a filmek világára: sorozatszerkesztő, producer, co-executive producer lett Hollywoodban, majd még később sorozatötleteket szállított különböző stúdióknak.
Időközben azonban rájött, hogy az ő igazi világa mégiscsak az írás. 1996-ban jelent meg A tűz és jég dala című sorozatának első kötete, a Trónok harca, amely hatalmas siker lett az egész világon, részben a belőle készült filmsorozatnak köszönhetően.
Ismert művei: Lázálom (1982), A tűz és jég dala sorozat, A hét királyság lovagjai sorozat
Vélemények