Nincs engedélyezve a javascript.
Valós és valótlan II.

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
4 041 Ft
Borító ár:
4 490 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 041 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Ursula K. Le Guin Valós és valótlan című, kétkötetes novellagyűjteménye kihagyhatatlan. Az élő legendának számító és science fiction nagymesternek kinevezett Le Guin 1960 óta meghatározó alakja az amerikai irodalomnak.

Leírás
Raktári kód:
163858
ISBN:
9789634065852
EAN:
9789634065852
Megjelenés:
2017.
Kötésmód:
keménytáblás, védőborítóval
Oldalszám:
432
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
580

Ursula K. Le Guin Valós és valótlan című, kétkötetes novellagyűjteménye kihagyhatatlan. Az élő legendának számító és science fiction nagymesternek kinevezett Le Guin 1960 óta meghatározó alakja az amerikai irodalomnak. Változatos témái politikai, ökológiai, filozófiai kérdéseket járnak körbe, szociológiai és pszichológiai érdeklődése olyan elképzelt társadalmak leképezésében nyilvánult meg, amelyek tükröt mutattak saját civilizációnknak.


Az űr odakint, a világ idebent Le Guin leghíresebb fantasztikus novelláit tartalmazza, amelyek számos olvasó és szerző világképére hatottak. Le Guin hangot ad a némáknak, reményt a kívülállóknak, és mindenekfelett az igazságról ír, miközben mindvégig megőrzi függetlenségét és humorérzékét.


A szerzőről
leguin_ursula_k.jpg
Ursula K. Le Guin

Ursula K. Le Guin (1929-2018) amerikai írónő, aki a fantasztikus irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja volt. Le Guin számos műfajban alkotott, de leginkább a science fiction és a fantasztikus irodalom terén ért el kiemelkedő sikereket. Az írónő művei gyakran foglalkoznak társadalmi, kulturális és etikai kérdésekkel, és élesen kritizálják a társadalmi normákat és hatalmi struktúrákat.

Le Guin leghíresebb művei közé tartozik az "A Varázshegy" című regénye, amely a sci-fi irodalom kiemelkedő alkotásai közé tartozik, és a gender, identitás és hatalom témáit feszegeti. Ezenkívül írt fantasy regényeket is, például az "A Földtenger krónikái" sorozatot, amelynek világa gazdag és komplex, és mély társadalmi és filozófiai üzeneteket hordoz.

Le Guin írásaiban gyakran jelennek meg feminista és antikapitalista elemek is, és szorgalmazza a különböző kultúrák és világok közötti megértést és együttműködést.

Az írónőnek számos irodalmi díja és elismerése volt, köztük a Hugo, Nebula és Locus díjak, amelyek a sci-fi és fantasztikus irodalom legnagyobb elismerései közé tartoznak. Le Guin munkássága mély nyomot hagyott az irodalomban, és továbbra is inspirációt nyújt az olvasóknak és íróknak egyaránt.

Vélemények