Nincs engedélyezve a javascript.
FC Katalónia

FC Katalónia
A Barca és a katalán függetlenség

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
4 680 Ft
Borító ár:
5 200 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 680 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A Barça ma talán a legjobb focicsapat a világon. Guardiola, Messi, Iniesta, Xavi, Piqué és a többiek nevét azok is hallották már, aki nem követik szorosan az európai topfutball eseményeit. Azt is sokan tudják, hogy az 1950-es évek végén, az 1960-as évek elején Kubala, illetve az Aranycsapatból Kocsis és Czibor a Barça nagy sztárjai voltak.
Leírás
Raktári kód:
156300
ISBN:
9789630596466
EAN:
9789630596466
Megjelenés:
2016.
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
384
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
844
A Barça ma talán a legjobb focicsapat a világon. Guardiola, Messi, Iniesta, Xavi, Piqué és a többiek nevét azok is hallották már, aki nem követik szorosan az európai topfutball eseményeit. Azt is sokan tudják, hogy az 1950-es évek végén, az 1960-as évek elején Kubala, illetve az Aranycsapatból Kocsis és Czibor a Barça nagy sztárjai voltak. Az is ismert, hogy a mai Barça magán viseli a focitörténet egyik legnagyobb alakja, a holland totális futball szupersztárja, Johan Cruyff keze nyomát, aki játékosként és edzőként is mélynyomot hagyott a klubon, és az ő tanítványa volt Guardiola. Az viszont sokkal kevésbé, hogy a Barça mennyire összefonódik a katalán függetlenség ügyével, méghozzá egészen a kezdetektől, a 20. század eleje óta, és hogy mekkora a politikai forrongás arrafelé mostanában - korszakos, történelmi változások várhatók. Ezeket az összefüggéseket mutatja be ez az izgalmas könyv jól érthetően és sok képpel illusztrálva, sok érdekes és váratlan összefüggést, tényt felsorakoztatva.

Katalóniában a futball több mint egy sport, és a Barça is több mint egy klub, ahogy a jelmondata is mondja: Més que un club. Társadalmi, nemzeti ügy, amely többek között kifejezi az itt élők nemzeti identitását. A másik pólust, a katalánnal szemben álló többségi spanyolok nemzeti identitását a két ősi rivális jelképezi: a fővárosi Real Madrid és helyi szinten a Katalóniában letelepedő spanyol ajkúak csapata, az Espanyol.

Ez a sok képpel illusztrált könyv nem csupán a foci iránt érdeklődők számára izgalmas olvasmány, hanem olvasmányos spanyol politika- és kultúrtörténet is egyben.
Vélemények