Nincs engedélyezve a javascript.
Erdélyi finomságok könyve

Erdélyi finomságok könyve

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
2 655 Ft
Borító ár:
2 950 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 655 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A székely–csángó származású szerző˜ több évtizedes gyűjtő˜munkája eredményeképpen született meg e kulináris élvezeteket ígérő˜, mintegy 200 ételreceptet ismertető˜ kötet.

Leírás
Raktári kód:
912555
ISBN:
9789632441214
EAN:
9789632441214
Megjelenés:
2009.
Kötésmód:
keménytáblás, cérnafűzött
Oldalszám:
144
Nyelv:
magyar

Autentikus erdélyi ételek, klasszikus elkészítési módok praktikus tanácsokkal


A mintegy 200 ételreceptet ismertető˜ szakácskönyv az ínycsiklandó erdélyi ízek világát varázsolja a konyhánkba. A könyvbő˜l megismerhetjük a hagyományos erdélyi ételkészítési módokat, a nyárson és roston sütés, valamint a bográcsban fő˜zés fortélyait. A méltán híres tárkonyos levestő˜l a padlizsánkrémen át az ordás palacsintáig a legváltozatosabb erdélyi finomságokkal, húsos és zöldséges különlegességekkel, egytálasokkal, klasszikus édességekkel gazdagíthatjuk a vasárnapi ebédek vagy a hétköznapi vacsorák választékát.

A székely–csángó származású szerző˜ több évtizedes gyűjtő˜munkája eredményeképpen született meg e kulináris élvezeteket ígérő˜ kötet. A székelyhídi tanárember az Erdélyi-szigethegységben, Székelyföldön, a Keleti- és Déli-Kárpátokban tett barangolásai során a táj szépsége mellett a „gyomorészeti” örömökben is nagy kedvét lelte. Mindig kereste a helyi ételeket és jellegzetes recepteket, így ismerte meg az erdélyi székely, magyar, csángó, román, valamint a partiumi, érmelléki magyar zamatokat. Kovásznai születésű székely feleségével, népes rokonságával nemcsak családi receptgyűjteménnyé rendezték az emberöltő˜nyi gyűjtés anyagát, hanem valamennyiünk gyönyörűségére – no meg jóltartásunk végett – kötetté állították össze.


(Utószó:)


Ezt a könyvet az élet írta. Hosszú évek alatt összegyűlt és kipróbált, továbbcsiszolt és megő˜rzött receptek gyűjteménye ez. Olyan recepteké, amelyek számos erdélyi úton, hegyi túrán vagy a családtól és ismerő˜söktő˜l gyűltek össze. Olyanoké, amelyek hosszú évekig érlelő˜dtek, sárgultak a sebtében kitépett noteszlapon vagy szalvétán, mielő˜tt kiérdemelték volna, hogy végleg bekerüljenek a gyűjteménybe.


A kötet alapján megfő˜zhető˜-süthető˜ finomságok nem igénylik a mesterszakács fokozatot, így akár a kezdő˜ háziasszonyok, a fő˜zéshez kedvet érző˜ legényemberek is meglepetéseket tudnak okozni a szeretteiknek.


Benke Ilonka erdélyi háziasszony szavaival élve: „Mivel alapjában véve azon fordul meg a családok jóléte és egészsége, hogy a napi eledel miként van összeválogatva és megkészítve, a jó szakácskönyvnek hivatása van." Kívánjuk hogy ez a könyv is betöltse a maga hivatását!

Vélemények