Nincs engedélyezve a javascript.
Hegymély

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
1 814 Ft
Borító ár:
2 520 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 268 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A Hegymély - remek cím - Malejkó Norbert második profi kiadónál megjelenő kötete, az elsőt is - Folyómban tenger - a Parnasszus adta ki. Az első kötet ígéret, a második az ígéret igazolása, avagy cáfolata. Ez esetben az előbbiről van szó.Feszesen szerkesztett kötet, híven megrajzolja Malejkó költői arcképét.
Leírás
Raktári kód:
214422
EAN:
9786156395092
Megjelenés:
2023.06.09.
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
148
Méret [mm]:
205 x 120 x 5
Nyelv:
magyar
A Hegymély - remek cím - Malejkó Norbert második profi kiadónál megjelenő kötete, az elsőt is - Folyómban tenger - a Parnasszus adta ki. Az első kötet ígéret, a második az ígéret igazolása, avagy cáfolata. Ez esetben az előbbiről van szó.Feszesen szerkesztett kötet, híven megrajzolja Malejkó költői arcképét. A gyűjtemény híradás egy otthonos világról, ahol szívesen időzik el az ember, valahogy úgy érzi magát, akár a templomban.
Malejkó versei szűz versek, azaz nem érezni rajtuk idegen hatásokat. Szemléletbeli, világképi rokonai vannak ugyan - Pilinszky, Weöres, Rilke -, de beszédmódja, stílusa különbözik az övékétől. Malejkó eszköztelen lírát művel. Nem affektál, őszinte, azért hiteles. Könnyen érthető, de teljes mélységükben titkokat rejtő költeményekről van szó. Amit az olvasónak kell megfejtenie.
Érdekes, különös ciklus a Lobbanások című, amelyben huszonkét magyar és nem magyar klasszikus költő egy-egy versére reflektál filozofikus tömörséggel, ami arról árulkodik, hogy a szerző alapos ismerettel bír a magyar- és a világlírát illetően, érdeklődési köre tág, ízlése jól navigálja a sokféleségben, sikerült megőriznie lírai szuverenitását, egyediségét.
Fecske Csaba
Vélemények