Nincs engedélyezve a javascript.
Tovább is van
Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
3 420 Ft
Borító ár:
4 500 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 050 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer Magyarország, abban pedig egy írói ambíciókat dédelgető fiatal szerkesztőgyakornok. Pontosabban lett egy ország - egy nagyon magyar -, nem függetlenül ezektől az ambícióktól.
Leírás
Raktári kód:
214162
EAN:
9789634683858
Megjelenés:
2023.05.25.
Kötésmód:
puhatáblás
Oldalszám:
296
Méret [mm]:
132 x 208 x
Nyelv:
magyar
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer Magyarország, abban pedig egy írói ambíciókat dédelgető fiatal szerkesztőgyakornok. Pontosabban lett egy ország - egy nagyon magyar -, nem függetlenül ezektől az ambícióktól. Ezen a tájon, a novellákban M. L.-ként emlegetett író Magyarországán kalandozik a kötet több évtizeden át. Hol az 1956 októberében szó szerint megbillenő, egyik határán az égbe emelkedő, másik határán a föld alá bukó országban járunk, hol a nyolcvanas, kilencvenes, kétezres évek nem kevésbé groteszk Budapestjén, vagy éppen egy alföldi laktanyában találjuk M. L.-t a hetvenes évek végén, ahol a zimankós éjjeli őrszolgálatban sajátos módszerével fejből tanul németül. "Tovább is van" - szól a szövegeket megszakító elbeszélői hang -, "de azt majd máskor mondom el."
Márton László novellái nemcsak gazdag fantáziájáról tesznek tanúbizonyságot, hanem mély emberismeretéről is. Szereplőit humorral, már-már megértő játékossággal ugyan, de kíméletlen éllel rajzolja meg esendőségükben - a legkegyetlenebbül talán éppen M. L.-t az Olvasópróba című elbeszélésben. Így lesz a Tovább is van végtelen szellemes volta mellett szeretni való kötet is.
Vélemények