Nincs engedélyezve a javascript.
Dharma

Dharma

Egy család regényes története a Tiszától a Gangeszig

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
4 769 Ft
Borító ár:
5 299 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 769 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

"A lakatlan házból visszatekintve egyre tisztábban láttam, hogy minden, ami eddig történt, közelebb vitt a célomhoz, közelebb vitt oda, ahova éppen megérkeztem. (…) Megéreztem az önmagába visszatérő időt, ami ugyanúgy állandó, mint az őt folyamatosan kísérő változás.
Leírás
Raktári kód:
212366
EAN:
9789636042509
Megjelenés:
2023.03.28.
Kötésmód:
keménytáblás, védőborítóval
Oldalszám:
324
Méret [mm]:
123 x 203 x
Nyelv:
magyar
„A lakatlan házból visszatekintve egyre tisztábban láttam, hogy minden, ami eddig történt, közelebb vitt a célomhoz, közelebb
vitt oda, ahova éppen megérkeztem. (…)
Megéreztem az önmagába visszatérő időt, ami ugyanúgy állandó, mint az őt folyamatosan kísérő változás. Mióta világ a világ, minden napra esik egy déli tizenkettő és egy éjfél is: az idő folyamatosan halad, miközben visszatér önmagába. Rájöttem, hogy sem az idő múlásától, sem az elmúlástól nincs okom tartani, és most már tudom, hogy a rám bízott idő lehetőség, amivel nekem kell élnem. Kinyitottam a nagykonyhában álló, pisztáciaszínű tálalószekrényt. A porosodó bögrék
és likőröspoharak között kisebb-nagyobb borítékok, kézzel írt levelek, számlák hevertek. Papírok, amelyek egykor nagyon fontosak
voltak valakinek. Az egyik borítékból fotók hulltak ki, a régmúlt lenyomatai. Egy katona portréja, hátulján szépen formázott szavak:
Emlék kedves Édes Anyámnak.”

Szűcs Péter sodró regényfolyamának forrásvidéke a II. világháború traumájából éppen csak magához tért Biharnagybajom. Az ötvenes évek közepén itt kapja meg katonai behívóját Kamuti István, akit a messzi fővárosba vezényelnek. Az egyszerű paraszti sorból indult fiú kalandos utazásának azonban csak első állomása Budapest: a sors hamarosan egészen az óceánon túlra repíti, hogy az otthoniakat maga mögött hagyva New Yorkban, majd pedig Rio de Janeiróban keresse a boldogulást és a szerelmet.
Tamás és Andrea általános iskolásként a szocialista Magyarország utolsó óráiban szeretnek egymásba, hogy aztán együtt éljék meg a rendszerváltozás első évtizedeit, annak minden kihívásával és kudarcával. Tamás hiába menő reklámszakember, élete és Andreával való kapcsolata mégis válságba kerül, amivel Párizsban szembesülnek. Ezután Tamás Marokkóból indulva Iránon át szinte az egész világot beutazza, hogy választ találjon a kérdéseire.
Léna önfeledten éli az y generációs fiatalok látszólag gondtalan életét, és elismert táncművészként dolgozik. Egy születésnapi ajándék kapcsán azonban minden, amit önmagáról tudni vélt, megkérdőjeleződik számára.
Léteznek véletlenek? Valóban olyan kiszámíthatatlan a sors, mint gondolnánk? És vajon milyen misztikus kapcsok fonják össze István, Tamás és Léna életét? A válaszokért egészen Indiáig, pontosabban a világ legszentebb folyójának, a Gangesznek a partjáig kell utaznunk.
A Dharma érzelmekben gazdag, magával ragadó regény, amelyben olyan, valóban megtörtént személyes drámák és történetek elevenednek meg, amelyeket a szerző utazásai során vagy saját személyes családi örökségeként ismert meg.
Vélemények