Nincs engedélyezve a javascript.
Felszabadultak
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Borító ár:
3 490 Ft
Korábbi ár:
2 652 Ft
Online ár:
2 932 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A szellemi és lelki ereje határtalanságára ráébredő nő már nemcsak feleség akar lenni 1920-ban. Héderváry Tamásné ügyvédnő és képviselőnő, akinek a szava számít.
Leírás
Raktári kód:
100326
EAN:
9789635570461
Megjelenés:
2022.09.23.
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
224
Méret [mm]:
125 x 200 x 15
Nyelv:
magyar
A szellemi és lelki ereje határtalanságára ráébredő nő már nemcsak feleség akar lenni 1920-ban. Héderváry Tamásné ügyvédnő és képviselőnő, akinek a szava számít.

A mindent akaró nő energiája végletes, de saját családjára kevés idő jut, hiszen kiszolgáltatottak sokasága várja tőle a segítséget. Eközben neki magának is szembe kell néznie mindazokkal a veszélyekkel, korlátokkal és előítéletekkel – köztük a férfi által elkövetett házasságtörés büntetlenségével –, melyek a múlt század elején és azóta is a nőt sújtják egy férfialapú társadalomban.
Júlia asszony lelki válságba kerül, és már nem tud felülkerekedni a marcangoló kérdéseken: megcsalja-e a férje; miért keresi a fia a boldogságot egy idősebb nő karjaiban; kinek a gyerekét hordja Virág Vera, a batyus lány? És hogyan lehetne megmenteni őt?

Júlia megjegyzése, miszerint „… ez ma az egyik legnagyobb kérdése az országnak” – mármint a nőkérdés –, mit sem veszített aktualitásából egy olyan közéletben, ahol számbeli fölényben dirigálnak a rámenősebb férfiak, miközben a szerényebb anyagi hátterű családok terheit viselő asszonyok ugyanúgy vívják mindennapos csatáikat a túlélésért, mint „felszabadulásuk” idején.

Szederkényi Anna az emancipált no dilemmáira és a megoldásra keresi a választ, s alighanem saját életének küzdelmes lépéseit vetette papírra. A lehetoségeket kiaknázó, tanult Szederkényi volt az elso no, aki Magyarországon egy napilap foszerkesztoje lett. De, nemcsak karriert csinált, hanem szociális érzékenységének eleget téve, támogatta többek között a Nyomorék Gyermekek Otthonának és a Stefánia Anya- és csecsemootthonnak a létrehozását.
Vélemények