Nincs engedélyezve a javascript.
Szatírák

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
1 764 Ft
Borító ár:
2 450 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
1 764 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Swift leghíresebb szatíráit csokorba gyűjtő kötet igazi csemege a különlegességre vágyóknak. A maró gúnnyal, látszólagos közönyösséggel megírt művekben a szélsőséges életeket, a társadalmi gondokat és a beteges politikát jelenítette meg a szerző. Sok tanulsággal szolgál napjainkban is!

Leírás
Raktári kód:
912704
ISBN:
9789632442549
EAN:
9789632442549
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
keménytáblás, cérnafűzött
Oldalszám:
192
Nyelv:
magyar

Az 1667-ben Dublinban született Jonathan Swiftet az irodalomtudomány az angol nyelv legnagyobb szatirikusaként tartja számon. Számtalan, mára klasszikussá vált remekmű, köztük a Gulliver utazásai és a Szerény javaslat szerzőjét tisztelhetjük személyében.


Irodalmi munkásságára jellemző, hogy szatírákkal próbálta az őt körülvevő szélsőséges életeket, a súlyos társadalmi gondokat és az angolok írországi politikáját jellemezni. Művészként életbevágó témákban szólalt fel, ám sürgető mondanivalóját néha a közömbösség vagy fegyelmezhetetlenség köntösébe öltöztette. írásaiban a konvenciók minden feljegyzett és elvárt formáját áthágta. A csak rá jellemző merész, dühös stílus, az álszeméremmel teljes mértékben szakító témaválasztások és példátlanul erőteljes társadalomkritikája révén Swift fokozatosan emelkedett az esszé, a szatíra és az imitáció halhatatlan óriásává. A huszadik században mérhetetlen hatást gyakorolt, különösen Írországban, többek között Joyce-ra és Yates-re. Voltaire a következő szavakat írta Swiftnek: „Minél többet olvasom a műveit, annál jobban szégyellem az enyémeket.”


A kötetben olvasható Swift-művek:  • JAVASLAT AZ ÍR TERMÉKEK ÁLTALÁNOS HASZNÁLATÁRA, az öltözékre, a házak berendezésére és egyéb csecsebecsékre vonatkozólag  • A FINGÁS JÓTÉKONY HATÁSAIRÓL  • MEDITÁCIÓ EGY SEPRŰNYÉLRŐL  • A BICKERSTAFF-IRATOKBÓL  • A St. JAMES KÖNYVTÁRBAN a klasszikus és modern könyvek között múlt pénteken megvívott csata teljes és hiteles beszámolója  • Értekezés a lélek  mechanikus vezérléséről, egy baráthoz címzett levélben  • Értekezés, bebizonyítandó, hogy az angliai kereszténység eltörlése, a dolgok jelenlegi állása szerint, némi kellemetlenséggel járhat, és meglehet, hogy hatásai nem váltják be a javaslathoz fűzött reményeket  • Szerény javaslat, hogy az írországi szegények gyermekei ne legyenek szüleik vagy országuk terhére, és hasznot hozzanak a köz javára

Vélemények